Bingöl’de Deprem Meydana Geldi Bingöl’de Deprem Meydana Geldi

Bingöl'de Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında kurban satışları başladı. Şehirdeki kurban satış noktalarında yoğunluk yaşanırken, vatandaşlar uygun fiyatlı kurbanlıklar bulma arayışında.

Küçükbaş Hayvan Fiyatları

Geçen yıl küçükbaş hayvanlar 7 bin TL'den satışa sunulmuştu. Bu yıl fiyatlar önemli ölçüde artış gösterdi. Çift kısır koyunlar 15 bin ile 25 bin TL arasında, kuzular ise 10- 15 bin TL'den satışa sunuluyor.

Büyükbaş Hayvan Fiyatları

Büyükbaş hayvanların fiyatlarında da belirgin bir artış yaşandı. Geçen yıl ortalama 84 bin TL'den satılan büyükbaş hayvanlar, bu yıl 80 bin ile 150 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Fiyatlar, hayvanın cinsine ve ağırlığına göre farklılık gösteriyor.

Besiciliğin Desteklenmemesi Maliyeti Artırdı

Bingöl’de yıllardır hayvancılıkla uğraşan Mehmet İnan, besiciliğin yeterince desteklenmemesinin, maliyetleri artırdığını ve bunun da et fiyatlarına yansıdığını vurguladı. Artan maliyetler, kurbanlık fiyatlarının yükselmesine neden oldu. İnan, bu yıl küçükbaş hayvanlar 15 bin TL'den, büyükbaş hayvanlar ise 80 bin ile 150 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulduğunu ifade etti.

HABER: EYLEM ÖZEN