Orman Genel Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi ile 6 ildeki köylere destek sağlanacak. Fırat Nehri Havzasında bulunan Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya ve Şanlıurfa illerindeki kırsal köylere destek verilecek.
Proje kapsamında, kırsal köylerde erozyon, taşkın ve sel zararlarının azaltılması, su kaynaklarının korunması gibi çalışmalar yapılacak, bölge halkına güneş enerjili su ısıtma üniteleri, hane izoşasyonu, arıcılığın geliştirilmesi gibi alanlarda destekler verilecek.

BÖLGE İLLERİNDE FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPILACAK

Proje ile ilgili Orman Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi; “Ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmaya yönelik olarak Fırat Nehri üzerindeki havzalarda bulunan Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya ve Şanlıurfa illerindeki (çoğunluğu deprem bölgesinde ki iller olan ) kırsal kesimler için ekonomik fırsatlar yaratacağına inanarak hazırlanan, IFAD (Birleşmiş Milletler Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu) kaynaklarıyla desteklenecek ve Genel Müdürlüğümüzce uygulamaya konulacak ''Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi, Fizibilite Etüdü" için 15 Ocak 2024 tarihinde  Resmi Gazetede Cumhurbaşkanlığı kararı yayımlanmış olup, Genel Müdürlüğümüz 2024 yılı yatırım programına alınmıştır.
Bu kapsamda IFAD İstanbul Ofisi Başkanı Liam F. Chıcca liderliğindeki IFAD Misyonu Genel Müdürümüz Sayın Bekir Karacabey'i makamında ziyaret etti. Yapılan ziyaretin ardından IFAD Misyonu ile Genel Müdürlüğümüz proje ortağı birimlerle değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülecek olan fizibilite etüdüne katkı sağlamak amacıyla IFAD Proje dizayn misyonu, 12-27 Şubat 2024 tarihleri arasında proje sahasında çalışmalara katılım sağlayacak.”
(Haber Merkezi)