Bingöl
14 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.86
  • ALTIN
    2434.8
  • BIST
    10095.94
  • BTC
    61618.99$

Bingöl'ün Sorunları Hiç Değişmedi!


Bingöl'ün Sorunları Hiç Değişmedi!
1980'lerden bu yana yerel basında yer alan sorunlar hiç değişmedi; Doktor sıkıntısı, otopark sıkıntısı, kaldırım işgalleri, Bingölspor'un maddi sorunları

Gazeteci Erol Yılmaz, "Tarihsel Süreçte Bingöl Yerel Basını Ve İşlenen Benzer Problemlere Dair Bazı Tespitler" başlığıyla yayımladığı tezinde her dönem tekrar eden sorunlara değindi.

Bingöl basınında 1983 yılından bu yana yayınlanan haberler arasında; hastane yapımının geciktiği, doktor atamalarındaki sıkıntılar, şehirdeki başıboş hayvan sorunu, çevre kirliliği, otopark sıkıntısı, kaldırımlarda yayaların geçişini engelleyen sandalyelerden duyulan rahatsızlıklar ve hatta Bingölspor'un maddi sıkıntıları gibi konular yer alıyor. 1983 yılından 2016 yılına kadar Bingöl yerel basınında gazetelerde yer alan bazı haberler, gerek başlık gerekse içerik olsun, yıllar geçmesine rağmen benzerlikleriyle dikkat çekmektedir. 

Bu dönemde birbirleriyle neredeyse örtüşen haberlerin konularını şöyle sıralayabiliriz: Devlet Hastanesi binası, yayaların geçişini engelleyen sandalyelerden duyulan rahatsızlıklar ve hatta Bingölspor'un maddi sıkıntıları gibi konular yer alıyor. 

1983 yılından 2016 yılına kadar Bingöl yerel basınında gazetelerde yer alan bazı haberler, gerek başlık gerekse içerik olsun, yıllar geçmesine rağmen benzerlikleriyle dikkat çekmektedir. Bu dönemde birbirleriyle neredeyse örtüşen haberlerin konularını şöyle sıralayabiliriz: 

Devlet Hastanesi binası yapımının gecikmesi, doktor yetersizliği, ana caddede satılık araçların teşhir edilmesinden dolayı trafikte yaşanan sıkıntılar, çevre kirliliği, başıboş hayvan sorunu, kaldırım İşgalleri sorunu ve Bingölspor'un maddi bakımdan yaşadığı problemler.

DEVLET HASTANESİ

1996 yılına ait "Devlet Hastanesi bitmeyen masal" başlıklı haberde, dönemin yeni hastane binasının yapım işinin tamamlanmamasından duyulan endişe ve tamamlanması yönündeki beklentiler İşlenmektedir. 2016 yılında yayımlanan haber "Bitmeyen hastaneye tepki" başlığıyla verilirken, yine aynı yıl içinde bir başka haber ise "Hastane için imza kampanyası" başlığı altındaki benzer içerikleriyle yayımlanmaktadır. Haberlerde farklı dönemlerdeki hastane binaları konu edilse de, hastane yapımının tamamlanmamasından kaynaklanan sorunlar ele alınmaktadır.

DOKTOR SIKINTISI

1993 yılında kentteki doktor yetersizliğine değinen "Bingöl'e tek cerrah yeterli gelmiyor" haberi, yıllar geçmesine rağmen aynısorunun mevzubahis olduğu 2014 yılında "Doktor yetersizliği mağdur ediyor" başlığıyla gazete sayfalarında yerini almaktadır.

SOKAKLARDA SATILIK ARAÇLAR

1998'de yayımlanan gazetedeki "Ana caddeyi oto teşhir reyonu olarak kullanıyorlar" başlıklı haber, 2016 yılında "Oto galeri olarak kullanıyorlar" başlığı altındaki haberle neredeyse çatı altında toplanmaktadır.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ

"Bingöl'de çevre kirliliğine dikkat edilmiyor" başlığıyla 1993 yılında yayımlanan haberde vatandaşların çevre temizliğini önemsemediği, 2016 yılında "Moloz ve çöpler mahalleye dökülüyor" başlıklı haberde ise yetkililerin üzerine düşeni yapmadığı belirtilirken ana tema olan çevre temizliği hususu iki haberde de ortak paydadır.

BAŞIBOŞ GEZEN HAYVANLAR

1983 tarihli bir gazetede yayımlanan "Başıboş gezen hayvanlar konusunda bir çözüm getirilemedi" başlıklı haber, 1996 tarihli gazetede "Şehiriçindeki başıboş hayvanlar bıktırdı" başlığıyla, 2015 yılında ise "Başıboş hayvanlar tehlike saçıyor" başlığı altında neredeyse aynı içerik şeklinde basına konu olmaktadır. 30 yılı geçen süre zarfında basında yer bulan bu haberlerde, gerek başlık gerekse içerik bakımından olsun başıboş hayvanların çevreye verdiği rahatsızlığa ve buna karşı bir önlem alınmamasına vurgu yapılmaktadır.

KALDIRIM İŞGALİ

Kaldırım işgalini konu alan "Sandalyasını kapan yol ortasında oturuyor" başlıklı haber, 1987 yılında basına konu olurken; 2014 yılına ait bir başka haberde ise aynı sorun "Kaldırımlarda yaya yolu yok" başlığı altında yayımlanmaktadır. Her iki haber de, geçen zamana rağmen sorunun güncelliğini koruduğuna işaret etmektedir.

YOLLARDAKİ ÇUKURLAR

Bozuk yollarla ilgili işlenen haberlerden birkaç örnek ise şöyle: 1983 yılında "Bingöl şehiriçi yollarında çukur sayısı artıyor", 1993 yılında "Asfalt çukurları onarımında gelişme yok", 2013 yılında "Yollar çukur tarlası".

Başlıklarında olduğu gibi yollardaki çukurlardan dolayı duyulan rahatsızlığın dillendirildiği haberlerin içerikleri de birbirine benzemektedir.

BİNGÖLSPOR'UN MADDİ SIKINTILARI

1993 yılında Bingölspor ile ilgili basında yer alan "Birlikspor'a çözüm arayışı" başlıklı haber ile 2013 yılında "B. Bingölspor kongreye gidiyor" başlıklı haberin içeriklerinde de de kulübün yaşadığı maddi problemlere vurgu yapılmaktadır."

Haber: Ahmet Boydaş

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!