Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2520.3
  • BIST
    10731.26
  • BTC
    67262.69$

Bitmeyen yol çilesi!


Bitmeyen yol çilesi!
Bingöl-Muş karayolunda aylardır devam eden yol yapım çalışmaları çileye dönüşürken, yolun biran önce bitirilip ulaşıma açılması bekleniyor.

Bingöl-Muş karayolunda Saray Mahallesi ile Simani Mahallesi arasında başlatılan yol yapım çalışmaları aylardır devam ediyor. Toplam 2 kilometre 100 metre uzunluğunda olan yolun aylarca bitirilememesi tepkilere neden olurken, yolun bir bölümünde çalışmalar hala devam ediyor.

BİTMEYEN YOL MECLİS'E TAŞINDI

Yeşil Sol Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl-Muş karayolu Saray Mahallesi mevkiinde aylardır devam eden yol yapım çalışmalarını Meclis’e taşıdı.

Ağustos ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi vererek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından cevaplandırılmasını talep eden Hülakü, “Bingöl-Muş karayolu üzeri, Saray Mahallesi-Simani mevkiinde aylardır devam eden yol yapım çalışması nedeniyle başta araç sürücüleri olmak üzere Bingöl halkı ciddi mağduriyetler yaşamaktadır. Çalışmanın yapıldığı yola bağlanan caddelerde devamlı olarak trafik kazaları meydana gelmektedir. Günün belirli saatlerinde oluşan uzun araç kuyrukları nedeniyle trafik durma noktasına gelmektedir. Kısa bir yağmur yağışının ardından, yol yapım çalışmasının olduğu bölge, sular altında kalarak hem trafiğin durmasına hem de ciddi kazaların oluşmasına sebebiyet vermektedir. Bingöl, Muş ve Elâzığ şehirleri arasında ulaşımın sağlanması açısından büyük bir öneme sahip olan Saray Mahallesi-Simani mevkiinde devam eden yol yapım çalışması, daha büyük trafik kazaları ve mağduriyetlere sebebiyet vermeden bir an önce tamamlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Hülakü, Bakan Uraloğlu’na şu soruları yöneltti;

“1-Bingöl-Muş karayolu üzeri, Saray Mahallesi-Sîmanî/Kaleönü mevkiinde aylardır devam eden yol yapım çalışması hangi gerekçelerle bir türlü tamamlanamamaktadır?

2-Yol yapım çalışmasının başladığı günden bu yana, söz konusu mevkide kaç trafik kazası meydana gelmiştir?

3-Yaşanan trafik kazalarında oluşan maddi hasarın boyutu nedir?

4-Bir türlü tamamlanamayan yol yapım çalışması nedeniyle meydana gelen trafik kazalarında araç sürücülerinin yaşadığı maddi hasarı karşılamak için bir çalışma var mıdır?

5-Bakanlığınızca; Bingöl-Muş karayolu üzeri, Saray Mahallesi-Sîmanî/Kaleönü mevkiinde aylardır devam eden ve bir türlü tamamlanamayan yol yapım çalışmasının bir an önce bitirilip Bingöl halkına en iyi şekilde hizmet vermesini sağlamak adına bir çalışma başlatılacak mıdır?”

BAKAN URALOĞLU’NUN CEVABI

Hülakü’nün önergesine cevap veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, şu bilgileri verdi; “Bingöl-Muş karayolu üzerindeki Saray Mahallesi-Sîmanî/Kaleönü mevkii yolunun Sağ platformu (2.100 m) tamamlanarak trafiğe açılmış olup, sol platformda çalışmalara devam edilmektedir. Yol yapım çalışmalarında gerekli trafik işaretlemeleri yapılmakta olup diğer kurumlara ait hatların deplase işlemleri ile paralel yürütülmektedir. Diğer taraftan; trafik kazası tespit tutanaklarının düzenlenmesi ve istatistiki verilerin toplanması İçişleri Bakanlığı'mn, istatistiklerin yayımlanması ve dağıtımı ise, Türkiye İstatistik Kurumu'nun uhdesinde bulunmaktadır.”

(Haber Merkezi)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!