Bingöl Belediyesi tarafından kamulaştırılan ve yapım süreci TOKİ tarafından yürütülen Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. 
Bingöl Belediyesi, proje alanında yapılan çalışmaları paylaşarak, “Heyecanla beklenen millet bahçesi yapımı hızla devam ediyor. Bu muhteşem alan, açık etkinlik alanlarından spor alanlarına, piknik yerlerinden çocuk oyun alanlarına kadar birçok aktiviteye ev sahipliği yapacak” açıklamasında bulundu.
Bingöl Belediyesi’nden yapılan paylaşımda; 350 bin metrekarelik Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi Projesi alanında; 8 bin kişilik açık etkinlik alanı, fuar ve sergi alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, kafeteryalar, kütüphane, otopark ve dinlenme alanlarının yer alacağı belirtildi.

Konutların Turistik Amaçlı Kiralanmasında Yönetmelik Konutların Turistik Amaçlı Kiralanmasında Yönetmelik

2023 YILINDA BİTİRİLMESİ GEREKİYORDU

Çapakçur Vadisi’nde ihalesi 2 Eylül 2021 tarihinde yapılan ve ihale şartnamesine göre 450 günde bitirilmesi gereken “Bingöl Merkez Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” hala tamamlanamazken, projenin bu yıl içerisinde bitirilerek faaliyete geçmesi bekleniyor.

30 MİLYON TL KREDİ ALINMIŞTI

Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi projesi için Bingöl Belediyesi tarafından İller Bankası’ndan 30 milyon TL kredi alındı. Belediye meclisi kararıyla, Temmuz 2020 ve Mayıs 2021 tarihlerinde kamulaştırma için 20 milyon TL, Ağustos 2022 tarihinde de Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi için 10 milyon TL kredi alındı.
Fuat OTLAK