Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında ikinci toplantısını yaptı. 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Haziran ayında ilki yapılan toplantıdan bu yana mali disiplinin sağlanması, iç talebin dengelenmesi, cari açığın azaltılması, rezervlerin güçlendirilmesi ve enflasyonla mücadeleye yönelik önemli adımlar attıklarını belirterek "Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde güncel ekonomik gelişmeler ve öncelikli ekonomi politikalarını görüşmek üzere bu dönemin ikinci Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısını gerçekleştirdik. Toplantı kapsamında, güncel makroekonomik gelişmeler ile bütçe görünümünü değerlendirdik" dedi.
Yılmaz, açıklamasında "Ekonomide öngörülebilirliği artıracak, beklentilere yön verecek Orta Vadeli Programa (OVP) ilişkin hazırlıkları gözden geçirdik. OVP ile makroekonomik hedefler ve yapısal reform politikalarımızı güncelleyecek, önümüzdeki üç yıla ilişkin yol haritamızı tüm kesimlerle istişare içerisinde hazırlayarak ortaya koyacağız" dedi. 

MERKEZ BANKASI'NIN UHDESİNDE OLMAYAN ALANLARDA ATILACAK ADIMLARI ELE ALDIK


Enflasyonu yeniden tek haneli seviyelere düşürmeyi hedeflediklerini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, şunları kaydetti: "Önümüzdeki süreçte temel makroekonomik hedefimiz enflasyonu yeniden tek haneli seviyelere düşürmektir. Bu kapsamda toplantıda fiyat istikrarıyla birlikte finansal istikrarın devamı için Merkez Bankası’nın uhdesinde olmayan alanlarda atılacak adımları ele aldık. Güven ve istikrar ortamında enflasyon ile mücadele öncelikli olmaya devam edecek, nitelikli yatırımlarla yüksek katma değerli üretimi, ihracatı ve potansiyel büyümeyi daha da güçlendirecek, istihdam artışını destekleyecek, tasarrufları artırarak cari işlemler açığında kalıcı iyileşmeyi sağlayacak etkin ve kararlı adımlar eşgüdüm içerisinde hayata geçirilecek."
EROL YILMAZ