Genç Kaymakamlığı tarafından düzenlenen açılış törenine Vali Usta’nın yanı sıra Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, Belediye Başkanı Kemal Tartar, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Kaya, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açış ve selamlama konuşmasını Genç Kaymakamı Muhammet Güzel yaptı.

“23 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK”

Açılış töreninde konuşan Vali Ahmet Hamdi Usta, “Şu an itibariyle 23 özel gereksinimli çocuğumuza özel okul standartlarında hizmet veren okulumuzun ilçemize kazandırılmasındaki emekleri için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyor, okulumuzun kıymetli idareci ve öğretmenlerine de bu vesileyle selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Devletin, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için çok nitelikli modern eğitim alanları ile sorumluluklarını yerine getirmek üzere önemli destekler verdiğini belirten Vali Usta, şunları söyledi; “Bu anlamda Türkiye genelinde gurur verici bir gelişmeler yaşıyoruz.
Milletçe göğsümüzü kabartan,  bizleri hakikaten mutlu kılan, çocuklarımızın ve ailelerin geleceğe umutla bakmasını sağlayan bu hizmetlerin sunulmasındaki büyük çabaları ve ısrarlı takipleri için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum.
Devletimiz, Sosyal Devlet olmanın gereklerini yerine getirmeye devam ediyor hamdolsun. Ülkemizin dört bir yanına dağılan bu hizmet halkasına bizler de bugün Genç ilçemizden ses veriyoruz. Burada sizlerle birlikte bu anlamlı açılışa katıldığım için son derece mutluyum.
Bizler de bu okulda; 10 öğretmenimiz, 1 idarecimiz ve diğer personelimizle çocuklarımıza ve ailelerine hizmet verecek ve gönüllere dokunacağız inşallah. Bu işin bir gönül işi, bir yürek işi olduğunu daima ifade ediyorum. Fiziksel ve zihinsel engellerimiz olabilir, önemli olan ‘Gönüllerde Engel Olmamasıdır.’ Önemli olan birbirimize yaradanın eseri olarak bakıp sevgi ve muhabbette kusur etmemektir. 
İnşallah harcını sevgi ile kardığımız bu okulda, el ele, gönül gönüle vererek ortaya konulacak samimi emeklerle çocuklarımızın hayatlarında birer ışık, ailelerimizin yüzlerinde birer tebessüm vesilesi olacağız.”
Vali Usta, derslikleri ziyaret ederek okulun kapasitesi, araç gereçleri, derslikleri, öğretmen kadrosu vb. konularda İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel’den bilgi aldı.

VALİ USTA GENÇ MYO ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

Vali Usta, Özel Eğitim Uygulama Okulu açılış sonrasında Genç Meslek Yüksek Okulunu ziyaret etti.
Burada Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi tarafından karşılanan Vali Usta, birimleri ziyaret ederek çalışanlara kolaylıklar diledi.
Vali Usta, daha sonra MYO Konferans Salonunda Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı öğrencileriyle bir araya geldi.
Öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Vali Usta, öğrencilerle hayat tecrübesinden kesitler paylaştı, tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin farklı konulardaki sorularını da cevaplayan Vali Usta, eğitim hayatlarında başarılar diledi.

VALİ USTA, GENÇ YİBO’YU ZİYARET ETTİ

Vali Ahmet Hamdi Usta, Genç İlçesi programı kapsamında 200 kapasiteli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ve yurt binasını ziyaret etti.
Vali Usta, içerisinde sınıf ortamı da bulunan, eğitim ve barınma ihtiyaçlarını aynı çatı altında karşılayan binada incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Fuat OTLAK

Genç-Yayla’da Orman Yangını Genç-Yayla’da Orman Yangını