Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasasını yakından takip eden vatandaşlar için oldukça önemli açıklamalarda bulunurken yatırımcılara dikkat çeken bir son dakika açıklamasında bulundu. Türkiye'de en çok tercih edilen yatırım araçlarından birisi altın olurken milyonlarca yatırımcıya İslam Memiş dikkat çeken uyarılar yaptı. 

Altın yatırımcılarının yakından takip ettiği isimlerden birisi de İslam Memiş olurken Memiş açıklamasında "Sizi mayıs ayına hazırlıyorum" dedi. Finans analisti İslam Memiş; dolar, gram altın, ons altın, ons gümüş, gram gümüş ve borsa tahminlerini okuyucuları ile paylaştı. TV100'deki köşe yazısında Memiş, "Asıl odak noktam Mayıs. Şubat ayındaki bir yazımda “Sizi Mayıs ayına hazırlıyorum” uyarım vardı. Mayısa kadar yol haritam da bir değişiklik yok. Mart beklentim döviz kurları, altın ve gümüşün gram fiyatlarının yukarı, borsa ve kripto paraların aşağı olacağı yönünde" dedi.

İSLAM MEMİŞ'TEN PİYASA DEĞERLENDİRMESİ!

Yatırımcılar piyasayı yakından takip etmeye devam ederken özellikle de altının son günlerdeki yükselişi birçok yatırımcının dikkatini çekti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıklamasında mayıs ayı için piyasalara dikkat çekerek, beklediği rakamsal değerleri açıkladı. İslam Memiş'in piyasa tahminleri şu şekilde yer aldı;

Dolar/TL: 32,25-32,40 lira

Euro/TL: 35,25-35,40 lira

EUR/USD: 1,09-1,10

Gram altın: 2.150-2.170 lira

Gram gümüş: 24-25 lira

Bitcoin: 50-55 bin dolar

Bist100: 8.400-9.400 puan

Aralıklarını takip edeceğim.

"Rakamların bir değeri yok" diyen İslam Memiş, "Çünkü her gün değersizleşiyor. İnsanlara artık rakamların yükselmesi bir şey ifade etmiyor. “Bir ay sonra nedenleri ile dolar 50 lira olabilir” de, umursamazlar. Çünkü enflasyon herkesi bezdirdi. Enflasyon karşısında hiçbir rakam kazandırmadı veya koruyamadı. Martta dış politikayı daha yakından takip edeceğim." dedi.