Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.43
  • EURO
    35.38
  • ALTIN
    2527.4
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66665.498$

Hayatlarını Bir Ev Sahibi Olma Hayaliyle Borçlandıran Alsan İnşaat Mağdurları Adalet Arıyor!


Hayatlarını Bir Ev Sahibi Olma Hayaliyle Borçlandıran Alsan İnşaat Mağdurları Adalet Arıyor!
Ev Sahibi Olma Hayali, Borç ve Beklentiyle Başladı, Şimdi İnşaatın Gölgesinde Bekliyorlar!

Bingöl inalı Mahallesi sakinleri, Alsan İnşaat tarafından gerçekleştirilen projede yaşadıkları sorunları gündeme getirdi.

Ev Sahibi Olma Hayalleriyle Yola Çıktılar!

Birçok insan, 2017 yılında Alsan İnşaat tarafından inşa edilen İnalı Mahallesi'nde bir ev sahibi olma hayaliyle yola çıktı. Bu hayali gerçekleştirmek için ellerinde ne varsa seferber ettiler; kimileri düğündeki altınlarını, kimileri köydeki hayvanlarını, kimi arabalarını, kimi emeklilik ikramiyelerini, kimi de kredi çekerek borç altına girdi. Tüm bu emeklerini ve birikimlerini, bir ev sahibi olabilmek için Alsan İnşaat'a verdiler.

“İnşaat İki Yıldır Kaderine Terk Edildi”

Ancak, yıllar geçmesine rağmen inşaat belirlenen zaman çerçevesinde tamamlanmadığı belirten mağdur Kazım Aruk:  “Bu zaman zarfında özellikle SA hastası olup vefat eden, Evlerinin hayalini kurup da evlerine kavuşmadan vefat eden arkadaşlarımız vardı aralarımızda. Hala hasta olup evine kavuşmayan insanlar da var aramızda. İnşaat belirlenen zaman zarfında tamamlanmadığı için arsa sahibiyle Alsa İnşaat arasında anlaşmazlık çıkmaya başladı. Bu anlaşmazlık neticesinde inşaat iki yıldır kaderine terk edildi. Bu süreçte hak sahiplerinden inşaatın bitmesi için tekrar para talep edildi, hak sahipleri evlerine kavuşmak için ikinci bir ödeme planına razı gelmişlerdi. Verdikleri para karşılığında elle tutulur bir çalışma olmadı” açıklamalarında bulundu.

İnalı Mahallesi'nde bulunan bu sekiz bloklu, yüz altmış dairelik site, otuz iki mağdur hak sahibine hala tapularını vermedi. İki taraf arasında karşılıklı sözleşmeler mevcut olmasına rağmen, tapu dağıtımı konusundaki aksaklıklar devam ediyor. Seksen sekiz tane hak sahibine tapuları verilmiş olsa da, geri kalan daireler ise Alsan şirketi ile arsa sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle mahkemeye taşındı.

Yetkililerden Yardım Talep Ediyorlar!

Bu mağduriyetlerle baş başa kalan insanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz, Bingöl milletvekilleri, Bingöl Valisi ve Belediye Başkanımız Erdal Arıkan'dan yardım talep ediyorlar. Yüksek kira bedelleri ve artan enflasyon ortamında, birçoğu yıllarca hayalini kurdukları evlerine kavuşmanın özlemini çekiyor. İnalı Mahallesi sakinleri, bu sorunun bir an önce çözülmesi ve hayallerine kavuşmaları için umutla bekliyorlar.

HABER: EYLEM ÖZEN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!