Bingöllü tanınmış hekimlerden Dâhiliye Uzmanı Dr. İlhan Çakabay, estetik ameliyatlar hakkında dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Uzm. Dr. Çakabay, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Adı estetik ile başlayan, sonu ameliyatla biten sağlığınızın kaybı ve cebinizdeki paranın kaybı maceralarından kaçının" dedi.

"GENETİK, DOKTOR BIÇAĞI İLE DEĞİŞMEZ"

Estetik ameliyatların bazen sadece dış görünüşü değiştirmekle kalmadığını, aynı zamanda sağlık risklerini ve psikolojik etkileri beraberinde getirebileceğini vurgulayan Uzm. Dr. Çakabay, vücudunuzla barışık olmanın en sağlıklı yol olduğunu belirtti. "Genetik doktor bıçağı ile değişmez" diyen Çakabay, 'doğal güzellik' vurgusu yaptı.

"PSİKİYATRİ KLİNİĞİ SİZİ BEKLEMESİN!"

Ayrıca, estetik amaçlı operasyonların kişinin sağlığını geri getirmediği ve birçok komplikasyonla sonuçlanabileceği konusunda da uyarılarda bulunan Uzm. Dr. Çakabay, bu tür ameliyatların sonrasında beğenilmeme, nefret ve yabancılaşma gibi olumsuz duygusal sonuçlara yol açabileceğini ifade etti. Ruhsal bozuklukların dahi görülebileceğinin altını çizen Çakabay "psikiyatri kliniği sizi beklemesin!" dedi.

HABER: EYLEM ÖZEN