Yeşil Sol Parti (YSP) Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Ovası’nda silajlık mısır eken çiftçilerin mağdur edildiğini belirterek, konuyu Meclis'e taşıdı.
Hülakü, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından cevaplandırılması istemiyle meclise sunduğu önergede, şu ifadelere yer verdi; “SÜTAŞ tarafından, "Doğu-Güneydoğu Anadolu Sütçülük Projesi Bingöl Entegre Tesisleri" kurulmasıyla birlikte kaba yem ihtiyacının karşılanması için Bingöllü çiftçiler, SÜTAŞ’la anlaşmalı olarak silajlık mısır üretmektedir. Bingöl ovasında yem bitkisi olarak binlerce dönüm arazide ekilen silajlık mısır, bu yıl havaların sıcak geçmesi nedeniyle hasada erken gelmiştir. Bingöl ovasında ekilen mısırların, yaklaşık 2 metreye kadar boy vermesiyle beraber kurumaya ve tanelerinin de sertleşmeye başladığı, çiftçiler tarafından gözlemlenmiştir. Mısır eken çiftçilerin mağdur edilmemesi adına anlaşmalı oldukları SÜTAŞ tarafından mısır hasadının bir an önce yapılması gerekmektedir.” 
Bu bağlamda;
-SÜTAŞ’la anlaşmalı olarak mısır ekimi yapan Bingöllü çiftçilerin mağdur edilmemesi için bir girişiminiz olacak mıdır?
-Erken hasada gelmesine rağmen tarlada kalan mısır, çiftçiyle anlaşmalı olan SÜTAŞ tarafından hangi gerekçeyle toplanmamaktadır?
-SÜTAŞ’ın, bir an önce hasada başlaması için Bakanlığınızca bir çalışma yürütülecek midir?
-SÜTAŞ’la anlaşmalı olarak ekim yapan Bingöllü çiftçilerin mağduriyetini engellemek ve çiftçiyi korumak adına bir çalışma yapmayı planlıyor musunuz?”
(Haber Merkezi)