Bingöl
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66986.091$

İŞKUR’a Başvurular Bugün Başlıyor!


İŞKUR’a Başvurular Bugün Başlıyor!
Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İŞKUR (Türkiye İş Kurumu) ile işbirliği yaparak yeni bir istihdam olanağı sunuyor. İşte detaylar;

Başvurular Bugün Başladı!

Bugün, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruyla işe alım başvuruları başladı. Bingöl il sınırları içindeki istihdamı artırmayı hedefleyen bu proje, İŞKUR ile işbirliği içerisinde hayata geçiriliyor.

İmzalanan Protokol ile İŞKUR'un Tecrübeli Personel Programı (TYP) kapsamında işe alımlar gerçekleştirilecek. Bu program sayesinde iş arayanlar, meslek deneyimi kazanarak istihdam edilecekler.

İŞKUR ile Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile TYP çerçevesinde 7 kişi işe alınacak

İŞKUR İl Müdür Cevdet Baycuman, yaptığı açıklamada başvuru şartlarını şöyle sıraladı:

''Kuruma kayıtlı işsiz olmak. 18 yaşını tamamlamış olmak. Emekli ve malul aylığı almamak. Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç). Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir. ADNKS'ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin bir buçuk katını 17 bin 103 lirayı aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar. Asıl ve yedek Katılımcılar, noter kurası ile belirlenecektir. Noter kurası 20 Eylül 2023 tarihinde saat 10.00’ da Müftülük konferans salonunda çekilecektir. Başvurular İl Müdürlüğü , İŞKUR e-şube ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacaktır. Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde başlayacak olan kişiler 2 Ekim 2023 tarihinde başlayacak, 28 Haziran 2024 tarihinde program sona erecektir.”

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!