Kiğı Dernekler Birliği (KİDEB), 12-13 Ağustos 2023 tarihlerinde ‘Kiğı Doğa ve Kültür Festivali’ düzenlenmesi talebiyle kaymakamlığa başvuruda bulundu. KİDEB’in talebine cevap veren Kiğı Kaymakamlığı, festivalin düzenlenmesinin uygun olmadığını bildirdi.

Kiğı Kaymakamı Muhammet İkis imzasıyla Kiğı derneklerine gönderilen cevap yazısında, şu ifadelere yer verdi: “İstanbul ilinde faaliyette bulunan ve ilçemize bağlı 14 köy derneğinden oluşan Kiğı Dernekler Birliği (KİDEB) tarafından 12-13 Ağustos 2023 tarihleri arasında ‘Kiğı Doğa ve Kültür Festivali’ yapılması talep edilmiş ise de; dernekleriniz tarafından ‘Kiğı Doğa ve Kültür Festivali’nin düzenlenmesine ilişkin alınan karar sureti, festival düzenleme kurulu imzalı bildirim, festival düzenleme kurulunda görevlendirilen kişilerin nüfus cüzdan fotokopisi, program listesi, adli sicil kaydı, yerleşim yeri belgesi ile dernek tüzüğünün birer sureti gönderilmediğinden ve ilçemizde festival etkinliğinin yapılması ile ilgili uygun bir gösteri alanı bulunmadığından dolayı talebiniz uygun görülmemiştir.” Festivale izin verilmemesi üzerine Kiğı Dernekler Birliği’nden yapılan açıklamada, festivale izin verilmemesine tepki gösterildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bizler 14 dernekten oluşan Kiğı Dernekler Birliği olarak; 12-13 Ağustos 2023 tarihlerinde Kiğı’da Doğa ve Kültür Festivali düzenleme talebimizi, 15 Haziran 2023 tarihinde Kiğı Kaymakamlığına yazılı dilekçe ile ilettik.

Kaymakam ile yapılan yüz yüze görüşmemizde, memnuniyetle karşıladığını ve üzerlerine düşecek her türlü yardımı yapacaklarını, çalışmalara başlayıp kaymakamlığı bilgilendirmemizi, katılan heyetimiz huzurunda sözlü olarak beyan etmiştir.

Müracaat tarihinin üzerinden 28 gün geçtikten sonra, müracaatımız ile ilgili var olan eksiklikler henüz bildirilmeden, 18 Temmuz 2023 tarihinde kimlik fotokopisi, adli sicil kaydı, yerleşim yeri belgesi, dernek tüzükleri gibi eksiklikler ve Kiğı’da festival alanı bulunmadığı gerekçe gösterilerek, ‘festivalin yapılmasının uygun olmadığı’ tarafımıza yazılı posta ile bildirilmiştir.

Kiğı’daki bürokrasinin, yöneticilerin bu tutumunu kabul etmiyor ve protesto ediyoruz. Bizler ne Kiğı’dan ne de Kiğı halkından vazgeçmiyoruz. Halkıyla, esnafıyla, muhtarlarıyla dayanışmayı sürdürmekte kararlı olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.”

(Haber Merkezi)