Bingöl
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67086.687$

Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali Bingöl’de Yapıldı

Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali Bingöl’de Yapıldı
Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali, Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. Birinci Erzurum’dan çıktı.

İlahiyat-İslami İlimler Fakülteleri Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali, Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde yapıldı.
Programda konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Kıraat Merkezi ve Kıraat İlmi Enstitüsü ile birlikte inşallah bölgede de bir kıraat damarı oluşur” dedi.
Rektör Çapak, şunları söyledi; “Bu güzel günde, güzel icraatın okunacağı ortama geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Böyle bir program hakikaten bizi mutlu etti. Ama bu mutluluğun kaynağı biraz da aramızda bulunan Hafız Osman Şahin Hocadır. Bir araya geldiğimizde, Bingöl Üniversitesi'nde Türkiye’de ilk olan Kıraat Merkezi ve Kıraat Enstitüsü’nün varlığından kaynaklı bölge yarışma finalinin Bingöl'de yapılmasının uygun olacağını ifade ettiler. Biz de onur duyacağımızı söyledik. Üniversitemizde de Kıraat Merkezi ve Kıraat İlmi Enstitüsü ile birlikte inşallah bölgede de bir kıraat damarı oluşur. Enstitümüzde yüksek lisans programlarımız var. Kıraat Merkezinde ise Diyanet İşleri Başkanlığımız ve müftülüğümüz ile yürüttüğümüz tahsis kursları mevcut. Burada ayrıca hafızlık yapan arkadaşlarımız desteklemektedir. Yarışmacı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Programın hayra vesile temenni ediyor, hepinize tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
Programın açılış konuşmasını yapan İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Naim Döner, “Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Bölge Yarışması Finalinin Üniversitemizde icra edilmesi nedeniyle büyük bir mutluluk ve kıvanç duyduğumu belirtmek isterim. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese, paydaş kuruluşlara, Diyanet İşleri Başkanlığına ve Kur'an ı Kerim'e önem veren Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak hocamıza, zahmet edip uzaklardan gelen birbirinden kıymetli jüri üyesi hocalarımıza teşekkür ederim. Bize Kur'an ziyafeti sunacak olan genç talebe kardeşlerime teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

“BU YARIŞMALAR, HAFIZLIĞI ÖZENDİRİR”

Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal ise, “Bu yarışmalarla okuyucuların sayısını çoğaltmak, okumayı özendirmek, hafızlığını özendirmek maksadı var. Genelde Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığımız üniversitelerle iş birliği halinde. Biz de Bingöl Üniversitemizde ve özellikle rektör hocamızın özel gayretleriyle kurdukları Kıraat İlmi Enstitüsü ve Kıraat Merkezi’nin katkılarıyla buna benzer çalışmaları yapıyoruz. Sizlerin desteğiyle bu çalışmalar ilerleyecek, yükselecek ve daha güzel günlere, daha güzel safhalara erişecektir” diye konuştu.
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan da, yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Son yıllarda üniversitemiz Sayın Rektörümüzün öncülüğünde Diyanet İşleri Başkanlığımız ve İl Müftülüğümüz ile birlikte çok güzel programlar yapmaktalar. Rektör hocamıza, ekibine ve İl Müftümüze yürekten teşekkür ediyorum. Bölgeler arası Kur'an-ı Kerim yarışmasına katılan bütün kardeşlerimize başarılar diliyor, herkese saygılar sunuyorum.”

AŞERE-TAKRÎB KURSU’NU BİTİRENLERE BAŞARI BELGELERİ VERİLDİ

Yarışma sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, Kur’an-ı Kerim Tarihi ve Kur’an-ı Kerimi güzel okuma ile ilgili tarihsel bilgiler verdikten sonra Bingöl Üniversitesi Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 8 Ekim 2019 ile 15 Kasım 2022 tarihleri arasında Aşere-Takrîb Kursu’nda eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere Aşere-Takrîb Eğitimi Başarı Belgesi takdimi yapıldı ve Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması sonuçları açıklandı.

BİRİNCİ ERZURUM’DAN ÇIKTI

Jürinin değerlendirmesi sonucunda, yarışmaya Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden katılan Muhammed Burak Dağ birinci, İnönü Üniversitesi’nden katılan Erdem Kartal ikinci, Bingöl Üniversitesi’nden katılan Muhammed Yılmaz üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edildikten sonra program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen program sonucunda 7 bölgede yapılacak bölge yarışmalarında Doğu Anadolu Bölgesi’ni temsil edecek öğrenci Türkiye finalinde Ankara'da yarışmaya hak kazandı. 
Programa Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Öz, Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Efe, Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Sayın Yusuf Karadayi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftci ve Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Veysel Turan, Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Naim Döner, kurum amirleri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Abdulkadir BEĞSARI
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!