Bingöl
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67143.018$

Mirzan’da Yangın: Vatandaş Tepkili!


Mirzan’da Yangın: Vatandaş Tepkili!
Bingöl Merkez Mirzan Mahallesi'nde metruk bir yapıda çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre; Mirzan Mahallesi Akkoyunlu Caddesi Elif Sokak üzerinde metruk bir evde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.  Pazartesi günü gece saat:05.40 sularında vatandaşların yangını görmesi üzerine 112’den yardım istendi. Olay yerine gelen Bingöl Belediyesi’ne ait İtfaiye ekipleri uzun uğraşlar sonucu yangını söndürdü. Yaklaşık 1 saat 45 dakikada söndürülen yangında can kaybının olmadığı belirtildi.

‘DİKKAT TOMİ KAPAR’

Öte yandan metruk yapının e sahibinin mahallede bulunan gençlere evi kiraladığı ve gençlerin evde köpek beslediği öğrenildi. Durumdan şikayetçi olan Mirzan Mahallesi sakinleri, “Mahallemizde bulunan metruk yapılar tehlike arz ediyor. Mevcut yapı komşumuz tarafından 15 yıldan uzun bir süre kullanılmamaktaydı. Arada inşaat işçileri yaz aylarında kısa süreliğine kiralıyorlardı. En son Eylül-Ekim aylarında birkaç gencin eve gelip gittiğini fark ettik. Mahallede oturan gençlerdi. Arada köpek beslediklerini gördük. Çocuklarımız okula gidip gelirken korkuyorlardı. Kapının üzerine de gençler ‘Dikkat Tomi Kapar’ diye yazı yazmışlardı. Geceleri soba yakıp, otuyorlardı. Sonrada evlerine gidiyorlardı. Muhtemelen gece yakılan soba sonrası sabaha karşı baca tıkanmasından dolayı yangın oluştu. Çok şükür ki evde kimse yoktu. Bu bizim için sevindirici. Bu tarz yaklaşımlar bazen Allah muhafaza birilerinin yaralanmasına veya

ölümüne sebep olabiliyor. Komşuların rahatsızlığı da ayrıca dikkat edilmesi gereken şey. Bu gençler; hem mahallede oturuyorlar, hem de metruk bir yapıyı neden kiralarlar? Bu soruyu da kamuoyu ve yetkililerin insafına bırakıyorum” diye konuştular.

MUHTAR ADAYLARI OY İSTERKEN DİKKAT ETSİN

Mahalledeki mevcut muhatara ve muhtar adaylarına da çağrı yapan mahalle sakinleri, “Mahallemizdeki metruk yapıların yıkılması için ne gibi projeleriniz var. Oy isterken bu hususlara da dikkat edin” ifadelerini kullandılar.

KENDİ OTURMADIKLARI EVLERİNİ NEDEN KİRAYA VERİYORLAR

Metruk yapıların kiraya verilmemesi gerektiğini vurgulayan mahalle sakinleri, “Evleriniz zaten oturulamaz durumda. Maden siz oturamıyorsunuz ne diye 500 ila 1.000 TL’ye tamah edip komşularınızı ve mahallemizin huzurunu bozuyorsunuz. İllaki bir olay mı olması gerekiyor. Bir köpeğin çocuğu ısırması mı gerekiyor. Allah muhafaza bir yangın veya bir ölüm mü olması gerekiyor. Lütfen yapmayın. Bu mahalle, bu şehir hepimizin. Güvenli ve huzurlu bir sokak, mahalle ve şehir bizim elimizde. Komşusunun razı olmadığı biri hem dünyada hem de ahirette huzur bulamaz” diyerek sitemlerini belirttiler.

HABER MERKEZİ 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!