Bingöl Devlet Hastanesi'nde Laparoskopik (kapalı) Kolon Tümörü ameliyatı; Opr. Dr. Mehmet Uçar şefliğinde Opr. Dr. Mehmet Aykut Dadaşoğlu operatörlüğünde başarılı bir şekilde gerçekleştirilirken, ameliyat edilen hasta sağlığına kavuşarak taburcu edildi.
Bingöl Devlet Hastanesi'nde iyileştirilen koşulları sonrasında, FAP sendromlu hastaların dış merkezlerde yapılan ameliyatlarının da artık Bingöl'de rahatlıkla yapılmaya başlandığı belirtildli. 

Konutların Turistik Amaçlı Kiralanmasında Yönetmelik Konutların Turistik Amaçlı Kiralanmasında Yönetmelik

GEREKLİ ALTYAPININ SAĞLANMASIYLA AMELİYATLAR YAPILABİLİYOR

Bingöl'de ilk kez yapılan ameliyatla ilgili bilgi veren Opr. Dr. Mehmet Aykut Dadaşoğlu,

"Bölgemizde kolon ve rektum kanseri sık görülmekte olup buna yatkınlık oluşturan, genetik bir hastalık olan Familyal Adenomatozis Polipozis (FAP) sendromlu hastaların da sayıca fazla olması dikkat çekmektedir. Bu hastalar genellikle tedavilerini dış merkezlerde sürdürüyorlar. Bingöl Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği doktorları olarak teknik ve fiziki altyapısı sağlamlaştırılarak bu ameliyatlar hastanemiz bünyesinde yapılır pozisyona gelmiştir. Kolon ve rektum kanserlerinde Laparoskopik (kapalı) ameliyatlar güvenle uygulanabilmektedir. Hasta konforu, normal yaşantısına erken dönebilme, daha az ağrı ve erken taburculuk kapalı ameliyatların avantajlarındandır” ifadelerini kullandı.
EROL YILMAZ