Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2526.9
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66971.16$

Öğrenci yurtlarındaki asansörler araştırılmalı


Öğrenci yurtlarındaki asansörler araştırılmalı
HEDEP Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, KYK yurtlarındaki asansörlerin incelenmesi için Meclis’e araştırma önergesi verdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, bazı öğrenci yurtlarında öğrencilerin mahsur kalması üzerine Meclis’e araştırma önergesi vererek, Bingöl’de KYK yurtlarındaki asansörlerin incelenmesini istedi.
Hülakü, Meclis’e sunduğu araştırma önergesinde, “25 Ekim 2023 tarihinde Aydın Efeler Güzelhisar Kız KYK Yurdunda, bakımı yapılmadığı için bir asansör düşmüş ve bir öğrenci yaşamını yitirmiştir. Yaşanan olayın ardından ülke genelinde birçok KYK yurdunda asansörlerin arızalı olduğunu ve öğrencilerin sürekli olarak bir asansör kazası tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını gösteren haberler sık bir şekilde basına yansımaya başlamıştır. Son iki haftadır kamuoyu gündeminde olup tedirginliğe neden olan KYK yurtlarındaki asansör kazaları doğrultusunda; Bingöl’de KYK yurtlarındaki mevcut asansörlerin bakımının yapılıp yapılmadığının tespit edilmesi ve olası ihmallerin önüne geçilmesi amacıyla Anayasa’nın 98’inci, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ederim” dedi.
GEREKÇE
Araştırma önergesinin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi; “25 Ekim 2023 tarihinde Aydın Efeler Güzelhisar Kız KYK Yurdunda, bakımı yapılmadığı için bir asansör düşmüş ve bir öğrenci yaşamını yitirmiştir. Yaşanan olayın ardından ülke genelinde birçok KYK yurdunda asansörlerin arızalı olduğunu ve öğrencilerin sürekli olarak bir asansör kazası tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını gösteren haberler sık bir şekilde basına yansımaya başlamıştır:
Çorum’da KYK İskilipli Atıf Hoca Kız Öğrenci Yurdu’nda arızalanan asansörde 6 öğrenci mahsur kalmıştır. Bartın’da KYK Ağdacı Öğrenci Yurdu’nda asansör 3. kattan-1. kata düşmüştür. Olayda yaralanan öğrenci olmadığı belirtilmiştir. Giresun’da KYK Esma Hatun Öğrenci Yurdu’nda asansör 8. Kattan 5. Kata düşmüştür. Asansörde mahsur kalan öğrencilerin, yara almadan kurtulduğu aktarılmıştır. KYK Fatsa Kız Öğrenci Yurdu’nda asansör kayarak zemine çakılmış, asansörün düşmesinden yaklaşık 5 saniye önce asansörde mahsur kalan 4 öğrenci arkadaşları tarafından kurtarılmıştır. Gümüşhane’de bulunan KYK Zeynep Ana Kız Öğrenci Yurdu’nda öğrencilerin içinde bulunduğu asansör 5. kattan 3. kata düşmüştür. Konya’da Ilgın Meslek Yüksekokul Erkek Yurdu'nda arızalanan asansörde 6 öğrenci mahsur kalmıştır. Mahsur kalan öğrenciler, yurttaki diğer öğrenciler tarafından kurtarılmıştır. Asansör boşluğunda kalan öğrenciler, asansörün bozuk olduğuna dair birçok kez şikâyette bulunduklarını ancak dönüş alamadıklarını belirtmiştir. Nevşehir’de KYK Ayşe Humasah Sultan Kız Öğrenci Yurdu’nda 3 öğrencinin içerisinde bulunduğu asansör 3. kattan-1. kata düşmüş, asansörde mahsur kalan öğrencilerin durumunun iyi olduğu açılanmıştır. Olayın yaşandığı günün sabahında ise asansörde kalanlar olmasına rağmen yurt yönetiminin "Sorun yok, kullanın" dediği iddia edilmiştir. Sivas’ta bulunan KYK Binali Yıldırım Yurt Kampüsü'nde 10 bin kişilik kız öğrenci yurdunda da arızalanan asansörde bir öğrenci mahsur kalmış ve arkadaşları tarafından kurtarılmıştır. Rize Ayder Kız KYK Yurdu'nda ise asansörün 9. kattan düştüğü öne sürülmüş ve yaşanan olay nedeniyle hastaneye kaldırılan öğrenciler olduğu bildirilmiştir.
Basına yansıyan bu haberler doğrultusunda; Bingöl’de bulunan KYK yurtlarındaki mevcut asansörlerin bakım-onarım işlemlerinin düzenli olarak yapılıp yapılmadığının kontrol edilmesi ve olası arıza, ihmal ve kazaların önüne geçilmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılması elzemdir.”
Hülakü, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından cevaplandırılması istemiyle Meclis’e sunduğu soru önergesinde ise, Bingöl’deki KYK yurtlarının asansör bakım-onarım işlemlerinin en son ne zaman yapıldığını sordu.
(Haber Merkezi)
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!