Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.41
  • ALTIN
    2525.8
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67091.71$

Türkiye’nin ve Bingöl'ün 'İlk Akredite Ekibi’!


Türkiye’nin ve Bingöl'ün 'İlk Akredite Ekibi’!
Bingöl Arama-Kurtarma Ekibi, 2024 yılı akreditasyon takviminde Türkiye’nin ‘İlk Akredite Ekibi’ oldu.

Bingöl İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Afet Akademisi tarafından verilen eğitimlerini tamamlayan 28 kişilik Bingöl İHH Arama-Kurtarma Ekibi, Diyarbakır İl AFAD Müdürlüğü’nden gelen komisyon tarafından sınava tabii tutuldu. Ekip üyeleri, almış oldukları eğitimlerdeki becerileri, sınav komisyonu karşısında tatbik ederek Türkiye'nin ve Bingöl'ün 'ilk akredite ekibi' oldu.

TEK ÖNCELİĞİMİZ ‘BİR CAN KURTARMAK’ OLDU!

Son 30 yılda doğal afetlerden dolayı yaklaşık 2 milyon insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Bingöl İHH Arama-Kurtarma Ekip Lideri Özhan Gili, “28 kişilik arama-kurtarma ekibimiz Bingöl’ün ilk akredite ekibi olmakla birlikte, 2024 yıllı içinde ülkemizin de ilk akredite ekibi oldu. Ekibimiz aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ise İHH’nin '3. Hafif Seviye Akredite Ekibi' oldu. Üzerinde yaşadığımız topraklar depremlere yabancı değil! 1 Mayıs 2003’te meydana gelen Bingöl Depremi’nde yüzlerce vatandaşımız enkaz altında kaldı. Son 30 yılda sadece doğal afetlerden dolayı dünya genelinde yaklaşık 2 milyon insan hayatını kaybetti. İHH arama-kurtarma ekipleri, bugüne kadar ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde meydana gelen olağanüstü durumlar için Türkiye’den yola çıktı. Bu ekiplerin önceliği her zaman ‘bir can kurtarmak’ oldu. Bununla birlikte afetzedelerin hayatları normale dönene kadar gıdadan barınmaya, sağlıktan psiko-sosyal desteğe kadar her alanda yanlarında oluyoruz” dedi.

BİNGÖL İHH, 50 KİŞİYİ ENKAZ ALTINDAN ÇIKARTTI

6 Şubat 2023 depremlerinde arama-kurtarma ve psiko-sosyal ekipleriyle Malatya ve Adıyaman’daki kurtarma çalışmalarına katıldıklarını söyleyen Gili, “Arama-kurtarma ekibimiz, enkaz altından 8’i sağ olmak üzere 50 kişiyi çıkarttı. Arama-kurtarma çalışmaları dışında 50 kişilik psiko-sosyal ekibimiz de afetzedelerin tekrar hayata adapte olabilmeleri için gayret gösterdi. Arama-kurtarma ekibimiz Bingöl-Karlıova Depremi, Elazığ-Malatya Depremi, Kastamonu Bozkurt Sel Afeti ile Bingöl İl AFAD Müdürlüğü’nden gelen kayıp ve yangın gibi görevlerin tamamına katılım sağlamıştır” ifadelerini kullandı.
EROL YILMAZ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!