Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Erzurum'da düzenlenen Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı (KUDAKAF 23) başarıyla gerçekleştirildi. Farklı kurum, STK temsilcileri ve bölgedeki 7 üniversitenin öğrencilerini bir araya getiren platformda UCİM (Ulusal Çocuk İstismarıyla Mücadele) farkındalık yaratmak için katıldı.

“200 binden fazla üyeye ve 12 temsilciliğe ulaştık”

2017 yılında İzmir’in Menderes ilçesinde bir köy okulunda Saadet Özkan'ın öğretmen olarak görev yaparken ortaya çıkardığı bir istismar olayıyla mücadelenin başladığını belirten UCİM Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Mehmet Can Bayram, Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan liderliğinde, UCİM'in kuruluşundan bu yana 200 binden fazla üyeye ve 12 temsilciliğe ulaştığını belirtti. 
UCİM'in faaliyetleri arasında çocuk istismarının adli süreçlerini takip etmek, avukatlar aracılığıyla davalara gitmek ve mağdur çocuklara psikolojik desteğin de sağlandığını vurgulayan Bayram, “UCİM, çocuk istismarını önlemek adına okullarda eğitimler düzenliyor. Bedensel söz hakkı eğitimi, çocuk hakları eğitimi ve lego eğitimi gibi programlarla çocuklar bilinçlendirilerek zararlı dokunuşları tanımalarına ve ifade etmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca, UCİM'in burs programları aracılığıyla çocuklara maddi destek sağlanarak eğitimlerine katkıda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

İstismarın hedefi baskılanmış çocuklar

Çocuk istismarı durumlarının genellikle baskılanmış çocukları hedeflediğine ve bu durumun her yaş aralığında gerçekleşebileceğine dikkat çeken Bayram, Fiziksel, duygusal ve ekonomik istismarın yanı sıra, cinsel istismarın da ciddi bir sorun olduğunu vurgulayarak çocuk istismarıyla mücadelenin çok boyutlu bir yaklaşımı olduğu ve toplumsal farkındalık oluşturarak bu soruna karşı etkili bir mücadele verdiklerini ifade etti.

HABER: ABDULLAH ÇAKIL