Karlıova Depremine Endişe Verici Yorumu Yaptı Karlıova Depremine Endişe Verici Yorumu Yaptı

Programda, Bingöl Valiliği himayesinde yürütülen çalışmalar sonucu yayımlanan Gazze Şiirleri Antolojisi “Bağrımdaki Sızı” isimli şiir kitabı değerlendirildi.
Vali Usta, yayınlanan şiir kitabı ile ilgili şu bilgileri paylaştı; “Öncelikle Bingöl gibi küçük ölçekli bir ilde yaptığımız çalışmanın sizler tarafından fark edilmesi ve kamuoyu ile paylaşılması bizi ziyadesiyle memnun etti. Bugün maalesef tüm dünyanın gözleri önünde bir trajedi yaşanıyor. On binlerce masum insanın katledildiği Gazze konusu şair Cahit Zarifoğlu’nun dediği gibi ‘Bir sınav kağıdı’ gibi duruyor önümüzde. Dünyanın farklı yerlerinde olduğu gibi Türkiye’de de bu insanlık dışı tabloya tepkiler gelişti.  Bingöl olarak bizler de bu hassasiyeti ziyadesiyle yaşayan illerden birisiyiz. Bingöl Valiliği olarak bu süreçte ne yapılabilir, Gazzeli mazlumlara nasıl destek olunabilir diye başlattığımız çalışmalarda Gazze Şiirleri Antolojisi fikri fazlasıyla ilgi gördü. Sonraki aşamada İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürümüz ve İl Müftülüğümüzün katkılarıyla oluşan komisyon marifetiyle Türkiye'deki çok sayıda şairimize ulaştık. 13’ü Bingöllü 45’i dışarıdan olmak üzere 58 şairimiz esaret altında bulunan mazlum Filistin halkı için kaleme aldıkları mısralarını bizlere emanet ettiler. Birbirinden değerli onlarca şairimizin Gazze’de yaşanan vahşete haklı tepkilerini ortaya koydukları ve kelimelerin gücü ile sözün asaletine yaslanan dizeler ile güzel bir eser ortaya çıktı.
Biz bu mütevazi çalışma ile Filistin halkına Bingöl olarak desteğimizi iletmiş olduk. Son derece anlamlı olduğunu düşündüğümüz çalışmaya Türkiye Yazarlar Birliği ve Temlih Yayınevi destek oldu. Bu vesileyle kendilerine ve katkıları için tüm şairlerimize teşekkür ediyorum. ‘Bağrımızdaki Sızı’ adlı şiir kitabı Valiliğimiz koordinatörlüğünde bütün masrafları bizim tarafımızdan karşılanmak suretiyle basıldı ve kamuoyu ile paylaşıldı. Kitap 110 sayfadan oluşuyor ve ilk baskısı 2000 adet olarak gerçekleşti. Kitabın sayfaları arasında 58 şairimizin duygu ve samimiyet yüklü güçlü mısraları var.
Amacımız bu zulmü durdurma yolunda zalimin yaktığı ateşe bir nebze su dökmektir. İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali biz Bingöl olarak tarafımızı belli etmek istedik. Bakıldığında Bingöl, Gazze'de yaşanan, Refah'ta yaşanan olaylara en büyük tepkiyi koyan illerden birisi. Bu konuyla ilgili olarak da şunu söylemek isterim. 7 Ekim'den beri Bingöl'de sivil toplum kuruluşlarımızın, vatandaşlarımızın tepkileri devam ediyor. Bugüne kadar 91’i il merkezinde ve 24’ü de ilçelerimizde olmak üzere 115 etkinlik yaşadık. Bunlar; yürüyüşler, seminerler, paneller, sabah namazları, cuma namazlarından sonra dualar, gıyabi cenaze namazları, basın açıklaması gibi farklı etkinlikler şeklinde gerçekleşti. Halkımız bu konuda hakikaten ziyadesiyle duyarlı. Biz de Bingöl Valiliği olarak onlara destek oluyoruz. ‘Bağrımızdaki Sızı’ şiir kitabı da bu konudaki çalışmalarımızdan biri oldu.”
(Haber Merkezi)