Vali Ahmet Hamdi Usta, ‘19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Vali Usta’nın mesajı şöyle; “Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanının verildiği günün yıldönümü olan "Gaziler Günü"nü idrak etmenin engin duyguları içerisindeyiz.
Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olan 19 Eylül tarihi, milletimize esaret zincirinin takılmasına engel olan, ülke topraklarında dilediğimiz gibi yaşamayı sağlayan fedakâr kahramanlarımızın günü olarak kayda geçmiştir.
19 Eylül'ün tüm yurtta 'Gaziler Günü' olarak idrak edilmesi, cesaret timsali gazilerimize karşı vefa borcumuzu bir nebze de olsa sunma imkânı vermiştir.
Çünkü, ülkemizin ve milletimizin, bağımsız bir şekilde tarih sahnesinde yer alması, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin eseridir. Bugün özgürce yaşadığımız bu topraklar şehitlerimizin ve gazilerimizin yiğitçe mücadeleleri sayesinde, kanları ve canları pahasına bizlere vatan olmuştur.
Kahraman Milletimiz dün olduğu gibi bugün de, ‘ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz’ diyerek, istiklalini ve istikbalini savunmaya devam etmektedir. Bu topraklar üzerinde bağımsız ve hür olarak yaşamamızı, ‘inanç ve adanmışlık’ yüklü bu iradeye borçluyuz.
Unutmayalım ki; milletimizin huzurlu ve güvenli yarınları, şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip nesiller yetiştirmekle mümkündür. Gazâ ruhu dün olduğu gibi bugün de milletimizin bilincinde yaşamaya devam etmektedir, yarınlarda da edecektir inşallah. Bunun için geleceğimizin teminatı gençlerimize; Malazgirt’te, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da ve 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminde terör örgütlerine karşı verilen mücadeleler iyi anlatmalı, cennet vatanımız uğrunda gösterilen fedakârlıkları hafızalara kazımalıyız.
Bu vesileyle; İstiklal Mücadelesindeki önderliğinden dolayı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ ve ‘Gazi’ unvanı verilişinin yıl dönümünü ve ‘Gaziler Günü’nü kutluyor, ebediyete irtihal eden gazi ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta bulunan Gazilerimize de sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”
EROL YILMAZ