Bingöl'de 31 Mart Yerel Seçimleri hazırlıkları kapsamında bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hacılar Camii mevkisinde açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, insan merkezli bir siyasetin önemine vurgu yaparak, adaletin ve insan haklarının her şeyin önünde olduğunu belirtti.

“Bizim Bir Numaralı Gündemimiz Gazze'dir”

Yapıcıoğlu, konuşmasında Gazze'deki zulme dikkat çekerek, her fırsatta bu konuya değinmeye devam edeceklerini ifade etti. Gazze'deki mağdurlara yardım etmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Yapıcıoğlu şunları kaydetti: “Bizim bir numaralı gündemimiz Gazze'dir. Seçim günü de olsa seçimden sonra oylar sayılırken de olsa, unutmayacağız, unutturmayacağız ve her fırsatta oradaki zulme dikkat çekeceğiz. Oradaki zulüm sona erinceye kadar kimin elinden ne geliyorsa yapması için insanları teşvik edeceğiz. İnsanları belki harekete geçmeye zorlayacağız. Ama şunu yapmayacağım, cadde üzerinden Filistin üzerinden siyasi bir rant geçirmek üzere birilerini karalama ya da birilerini zor durumda bırakma gibi bir niyetimiz yok. “

Yapıcıoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “163. günü geride bıraktık, soykırım devam ediyor. Bebekler ölmeye devam ediyor, kadınlar ölmeye devam ediyor. Altmış bin hamile kadın ilaç yokluğundan, hastane yokluğundan dolayı risk altında. Şehitlerin sayısı kırk bine yaklaştı. Yetmiş binden fazla yaralı var. Rabbim hayır kapıları açsın İnşallah birliğimizi, beraberliğimizi sağlarsak gücümüzü bir araya toplarsak siyonist işgalciler çözecektir.”

Yapıcıoğlu, siyasi anlayışlarını dört kavram üzerinden açıkladı: adalet, emanet, ehliyet ve liyakat.

Adalet ilkeleri hakkında konuşan Yapıcıoğlu, adaletin Allah’ın bereketi olduğunu ve her durumda adaletten ayrılmamak gerektiğini vurguladı. Emanet kavramıyla ilgili olarak, insanların dünyaya bir emanet olarak geldiğini ve sahip oldukları her şeyin emanet olduğunu belirten Yapıcıoğlu, ehliyet ve liyakat ilkelerinin de önemine dikkat çekerek, aday belirleme sürecinde ehliyet ve liyakatin gözetilmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, doğru adaylarla kaybetmeyi tercih ettiklerini ve Bingöl'e hizmet etmeyi amaçladıklarını belirten Yapıcıoğlu, siyasi çıkarlar yerine memleketin çıkarlarını gözetmeye devam edeceklerini söyledi.

HABER: EYLEM ÖZEN