Kapalıçarşı’da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı, haftayı yatay bir seyirle 6 bin 632 liradan tamamladı.

Republic Gold Coin (Cumhuriyet altını) satış fiyatı ise önceki haftaya göre sınırlı artış göstererek 44 bin 684 liraya yükseldi. Geçen haftayı 11 bin 106 lira seviyesinde kapatan çeyrek altın da bu hafta hafif yükselişle 11 bin 109 liraya çıktı.

Dövizde dolar yükseldi, euro yatay seyretti

Hafta boyunca döviz piyasasında dolar değer kazandı. ABD doları haftayı yüzde 0,43 artışla 45,7390 liradan kapattı.

Euro/TL kuru ise yatay bir görünüm sergileyerek 53,0340 lira seviyesinde haftayı tamamladı.

Fonlarda düşüş dikkat çekti

Yatırım fonları bu hafta genel olarak değer kaybı yaşadı. Fonlar haftayı yüzde 3,24 düşüşle kapatırken, emeklilik fonlarındaki kayıp yüzde 3,66 olarak kayıtlara geçti.

Belediye Çalışanları 2 Aydır Sözleşme Bekliyor
Belediye Çalışanları 2 Aydır Sözleşme Bekliyor
İçeriği Görüntüle

Kategoriler bazında bakıldığında ise yatırımcısına kazandıran tek grup, yüzde 0,69 getiri sağlayan para piyasası fonları oldu.