HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve il teşkilat üyeleri, Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimi Müdürü İlhami Bingöl ve çalışanlarını ziyaret ederek bölge halkının yaşadığı sorunları gündeme getirdi.
Gerçekleştirilen ziyarette, Kültür TOKİ’de uzun süredir devam eden içme suyu sıkıntısı, sık yaşanan asansör arızaları ve peyzaj alanlarına dikilen yaklaşık 3 bin ağacın sulama eksikliği nedeniyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olması gibi altyapı sorunlarını gündeme getirdi.
Ziyaret sonrası açıklama yapan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, yerleşimin başlamasının üzerinden iki yıl geçmesine rağmen projedeki 239 konut ve 193 iş yerinin halâ boş durumda olduğunu belirterek, “Bu konut ve iş yerlerinin henüz satışa sunulmaması, kent merkezinde yüksek kira ve konut fiyatlarından etkilenen vatandaşları etkiliyor. Vatandaşlarımız, boş durumdaki bu mülklerin bir an önce uygun koşullarda satışa çıkarılmasını talep ediyor” dedi.
Alpaya, dile getirilen sorunların takipçisi olacaklarını ve gerekli mercilere iletmek üzere çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.
(Haber Merkezi)