Malatya’nın Yazıhan ilçesine bağlı İriağaç Mahallesi'nde bir vatandaş, arazide dolaşan dağ keçilerini cep telefonu ile görüntüledi. 3 yaban keçisini kayıt altına alan vatandaş, "Ne kadar güzelsiniz" diyerek bu anları sosyal medya hesabından paylaştı.
Koruma altında olan yaban keçileri, nesli tehlike altında olan türler arasında yer alıyor. Kaçak avlanmanın ciddi yaptırımları bulunduğu belirtilirken, 2025-2026 av döneminde yaban keçisini avlayan kişilere 660 bin TL tazminat cezası uygulanacağı bildirildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri, yaban hayatının korunması için vatandaşların duyarlı davranması ve bu tür anlarda yetkililere bilgi vermesinin önemine vurgu yaptı. İHA
Malatya'da Dağ Keçilerini Görüntüledi
Malatya’nın Yazıhan ilçesinde bir vatandaş, nesli tehlike altındaki 3 dağ keçisini cep telefonu ile görüntüleyip sosyal medyada paylaştı.
Yorumlar
Trend Haberler
Bingöl Merkez İŞKUR Sonuçları Açıklandı!
Bingöl'de 15 Yaşındaki Genç Boğularak Hayatını Kaybetti
Bingöl’de 24 Personel Alımı için Kura Sonuçları Açıklandı!
Bingöl 5 Günlük Hava Durumu Raporu
Bingöl'de Termometreler 37 Dereceyi Gösterdi: Cadde ve Sokaklar Boş Kaldı!
Bingöl'ün LGS'deki Gururu: Türkiye Birincisi Oldu!





