Bingöl ve Tunceli bölgesinde yağışlı havaların ardından sıcak havalar etkili olmaya başladı. Dağlarda karların erimesiyle mantarlar yetişmeye başlarken, birçok vatandaş ve Bingöl ve Tunceli’nin dağlarında mantar aramaya çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde Bingöl’ün Adaklı İlçesinde mantar aramaya çıkan bir vatandaşa ayının saldırmasının ardından benzer bir haber de Tunceli bölgesinden geldi.

GSB Personel Alımı Sonuçları Açıklandı
GSB Personel Alımı Sonuçları Açıklandı
İçeriği Görüntüle

Tunceli’nin Pülümür İlçesine bağlı Şampaşakaraderbendi Köyü’nde mantar toplamak amacıyla araziye çıkan 3 kişinin ayı saldırısına uğradığı belirtildi.

İhbar üzerine, Bingöl UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri, Tunceli UMKE ve Bingöl AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Zorlu arazi koşullarında yaklaşık dört saat süren arama ve kurtarma çalışmaları sonucunda yaralı vatandaşlara ulaşıldı. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan vatandaşlar, Bingöl 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından güvenli şekilde alınarak tedavilerinin devamı amacıyla Erzincan ilindeki sağlık kuruluşlarına nakledildi.