İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle, Neşeli Düşler Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde Volkan Kala, Kamil Moiz ve Zülküf Bayram’ın katkılarıyla yürütülen proje kapsamında Bingöl Merkez ile Karlıova, Solhan, Genç, Adaklı, Kiğı, Yayladere, Sancak ve Ilıcalar’da öğrencilerle bir araya gelindi.

İlkokul öğrencilerine yönelik sahnelenen tiyatro gösterilerinde; barış, kardeşlik, sevgi ve dayanışma mesajları ön plana çıkarıldı. İyilerin kötülere karşı verdiği mücadele üzerinden savaşların son bulması, masum çocukların zarar görmemesi ve her türlü şiddetin sona ermesi gibi evrensel değerler işlendi.

Gösterilerde ayrıca çocukların cep telefonu, tablet ve bilgisayar gibi dijital araçlardan uzaklaşarak sosyal, kültürel ve eğitici faaliyetlere yönelmelerinin önemi vurgulandı.

Öğrencilerden yoğun ilgi gören ve tam not alan etkinliklerin ardından, tiyatro ekibi yaz etkinlikleri kapsamında düzenlediği piknik ve eğlence festivaliyle çocuklara keyifli anlar yaşattı.

Neşeli Düşler Kültür ve Sanat Derneği yetkilileri, çocukların sosyal gelişimine katkı sağlayacak kültürel ve sanatsal faaliyetlere devam edeceklerini ifade etti.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Değişti
Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Değişti
İçeriği Görüntüle

Haber Merkezi