Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik’in izni ve desteğiyle, Doç. Dr. Bülent Kaya, Dr. Esra BALKİS ve Simay Bürkük çalışma grubu tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, Tijda Organic Midex'in yalnızca 48 saat içerisinde DU 145 prostat kanseri hücrelerinin %87’sini inhibe ettiği(öldürdüğü) bilimsel olarak kanıtlandı Ürün, 21-25 Temmuz 2025 tarih aralığında Bingöl Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Hücre Kültür Laboratuvarında, DU 145 insan prostat kanseri Hücreler hattı üzerinde anti kanser sitotoksisite deneylerine tabi tutuldu.
Bu kapsamda hücrelere ürün uygulanması üzerinden 24 ve 48 saat sonunda XTT hücre canlılık test kiti ile ölçüm yapıldı. İn vitro Hücre canlılık Testi sonuçlarına göre; 48 saat içerisinde DU 145 prostat kanseri hücrelerinin %87’sini inhibe(öldürdüğü) ettiği bilimsel olarak kanıtlandı.
Araştırmanın sonuçları, Tijda Group Yönetim Kurulu Başkanı Samet Önal ve Doç.Dr. Bülent KAYA tarafından Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik'e sunularak, üniversitenin bugüne kadar sürdürdüğü bilimsel katkılar ve iş birliği için teşekkür edildi. Elde edilen bu çarpıcı sonuç, bitkisel temelli tedavi alternatifleri açısından büyük umut vadederken, Tijda Organic Midex’in prostat kanseriyle mücadelede yeni bir sayfa açabileceğinin de sinyalini verdi. Tijda Group yetkilileri, önümüzdeki süreçte Bingöl Üniversitesi iş birliğiyle canlı (invivo) modeller üzerinde daha ileri düzey bilimsel çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.
HABER MERKEZİ