Yolun karalık olması nedeniyle kazalara davetiye çıkardığını belirten bölge halkı, gerekli aydınlatma çalışmalarının yapılmasını istiyor.
Bingöl-Genç çevre yolunun aydınlatılmasının artık bir zorunluluk olduğunu belirten Mikail Kovalar, daha fazla can ve mal kaybı yaşanmadan önlem alınması gerektiğini belirtti.
Kovalar, “Bu akşam Genç-Bingöl yolunda seyir halindeyken, iki ayrı noktada trafik kazasına tanıklık ettik. Yaşanan kazaların önemli bir bölümünün havanın kararmasının ardından meydana gelmesi, yol güvenliği açısından ciddi bir tehlikeye işaret ediyor. Daha önce de yetkililerden, her gün binlerce sürücünün kullandığı Bingöl-Genç çevre yolunun orta refüjüne gerekli aydınlatma sistemlerinin kurulmasını ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesini talep etmiştik. Özellikle İçmeler Mahallesi’ne kadar mevcut olan aydınlatma sisteminin Genç ilçe girişine kadar kesintisiz şekilde uzatılması artık bir ihtiyaçtan öte, zorunluluk haline gelmiştir. Söz konusu güzergâhta Organize Sanayi Bölgesi’nin yanı sıra birden fazla eğitim kurumu bulunmaktadır. Ayrıca bu yol, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu bölgeleri arasındaki ulaşımın önemli geçiş güzergâhlarından biridir. Bu nedenle yolun güvenli ve yeterli şekilde aydınlatılması, yalnızca bölge halkı için değil, bu güzergâhı kullanan binlerce sürücü için de büyük önem taşımaktadır. Daha fazla can ve mal kaybı yaşanmadan gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını istiyoruz. Bingöl-Genç arasındaki yolun aydınlatılmasını ve sürücülerin trafik güvenliği açısından ihtiyaçlarının giderilmesini yetkililerden önemle talep ediyoruz.” dedi.




