Bingöl İl Genel Meclisi DEM Parti Eş Sözcüleri Suna Sarı ve Alper Tiryaki, merkeze bağlı köylerde yaşanan çöp sorununa dikkat çekti. Köy muhtarları ve vatandaşlardan çok sayıda şikâyet aldıklarını belirten Sarı ve Tiryaki, özellikle yaz aylarında çöplerin birikerek hem çevre kirliliğine hem de kötü kokuya neden olduğunu ifade etti.

Sarı ve Tiryaki, köylerdeki çöp konteynerlerinin günlerce dolu halde bırakıldığını ve vatandaşların sağlık açısından endişe duyduğunu dile getirdi. Özellikle hayvancılıkla uğraşan köylerde çöp yığınlarının ciddi bir sorun haline geldiğini kaydeden meclis üyeleri, “Vatandaşların defalarca dile getirdiği şikâyetler artık göz ardı edilemez. İnsanlar çöplerden geçemiyor” dedi.

İl genel meclis üyeleri Suna Sarı ve Alper Tiryaki, köylerde yaşanan çöp sorununun çözümü için kurumlarla yaptıkları görüşmelerden tatmin edici bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Tiryaki ve Sarı, kendilerine sunulan gerekçelerin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Çeşitli bahanelerle insanların sağlığını hiçe saymak doğru değil. Sürekli araç ve personel yetersizliğinden söz ediliyor. İşkur üzerinden düşük ücretlerle işçi alımı yapılıyor ancak çoğu işçi görevini yerine getirmiyor. Bu durum sorunu daha da büyütüyor.” ifadelerini kullandı.

“HALKIN SAĞLIĞI TEHLİKEDE”

Köylerde biriken çöplerin özellikle sıcak havalarda daha büyük bir problem haline geldiğini söyleyen Sarı ve Tiryaki, durumun hem çevre sağlığını hem de vatandaşların yaşam kalitesini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. “Köylerde çocuklar çöplerin içinde oynuyor, hayvanlar çöplerin arasında yiyecek arıyor. Bu tablo kabul edilemez” diyen meclis üyeleri, çözüm için acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

“HİZMET AKSAMASINA GÖZ YUMMAYACAĞIZ”

Meclis üyeleri, köylerdeki çöp sorununun kalıcı şekilde çözülmesi için takipçi olacaklarını da belirtti. Sarı ve Tiryaki, “Köylülerimiz defalarca şikâyet etmelerine rağmen sonuç alamıyor. Bizler de konunun takipçisi olacağız. Hizmetin aksamasına göz yummayacağız” açıklamasında bulundu.

HABER MERKEZİ