Bingöl’de yaklaşık iki ay önce başlayan ve iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan husumet, düzenlenen barış töreniyle sona erdi. Zikte Aşireti’ne mensup Sanır ailesi ile Solhan ilçesindeki Ömeran Aşireti’ne bağlı Bağsiz ailesi, Zikte Aşiret Lideri İbrahim Ataoğlu’nun girişimleri ve kanaat önderlerinin çabaları sonucu barıştırıldı.

Haber (27)-2Barış töreni Bingöl merkezdeki bir restoranda gerçekleşti. Programa, AK Parti Bingöl eski Milletvekili Enver Fehmioğlu, Zikte Aşireti Lideri İbrahim Ataoğlu, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Genç Belediye Başkan Vekili Ahmet Nuri Dener, kanaat önderleri ve her iki ailenin fertleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından iki ailenin üyeleri el sıkışıp sarılarak husumete son verdi.

Haber (29)-1

Törende konuşan AK Parti Bingöl eski Milletvekili Enver Fehmioğlu, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “Üzücü olayın daha büyük olumsuzluklara yol açmadan barışla sonuçlanması bizleri memnun etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Zikte Aşireti Lideri İbrahim Ataoğlu ise barışın ve kardeşliğin İslam’ın emri olduğunu belirterek, “Aramızda bir kavga, nifak ya da ayrılık varsa cemaatin farzlardan önce bunu düzeltmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

HABER: EYLEM ÖZEN