Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, 2026 yılının ilk 5 ayında meydana gelen trafik kazaları ile ilgili verileri açıkladı.

Açıklanan kaza istatistiklerine göre, Bingöl’de 2026 yılının ocak-mayıs döneminde, 284’ü ölümlü veya yaralamalı, 394’ü maddi hasarlı olmak üzere 678 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 2 kişi hayatını kaybederken, 497 kişi yaralandı.

ÜLKE GENELİNDE 776 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ülke genelinde, 2026 yılının ilk 5 ayında 266 bin 453 trafik kazası meydana gelirken, bu kazalar sonucunda 776 kişi hayatını kaybetti, 144 bin 101 kişi ise yaralandı.

Kazaların en büyük nedeni; sürücülerin araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmama, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymama olduğu belirlendi.

Abdulkadir BEĞSARI

İHD’DEN ORMAN KESİMİNE TEPKİ!
İHD’DEN ORMAN KESİMİNE TEPKİ!
İçeriği Görüntüle