Bingöl’ün Genç ilçesinde Genç Belediyesi'nin su yönetimi, çevre düzeni ve trafik güvenliğine dair 2026 yılı hedefleri, Ramazan ayı sonrasında hayata geçirilmeye başlanacak.

Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar imzasıyla yapılan açıklamada, ilçede altyapıdan çevre denetimine, kaldırım işgallerinden trafik güvenliğine kadar birçok alanda yeni uygulamaların Ramazan ayı sonrası itibariyle birlikte hayata geçirilmeye başlanacağı ifade edildi.

SU KULLANIMI DİJİTAL ORTAMDA KAYIT ALTINA ALINACAK

Açıklamada, “Su yönetimi alanında, içme ve kullanma suyu ile atık su isale hatlarının dijital ortamda kayıt altına alınarak bakım, onarım ve yeni yapım çalışmaları ile kayıp ve kaçağın olmadığı, su israfının bulunmadığı, suyu temiz ve sürekli akan bir ilçe hedefleniyor.

KALDIRIM İŞGALLERİNE SON VERİLECEK

Çevre koruma ve denetim faaliyetleri kapsamında çevre temizliği ile yol ve kaldırım işgalleri, halkımızın duyarlılığı ve işbirliğiyle birlik ve beraberlik içinde çözülecektir. Kaldırım işgalleri, hem insan haklarını ihlâl etmekte hem de dinimizin ve yasalarımızın uygun görmediği bir hak ihlâli oluşturmaktadır. Peygamber Efendimiz’in (S.A.V.) ‘Yol ve sokaklara oturmaktan sakınınız’ emrine riayet edilmesi önemlidir. Yapılan anketlerde halkımızın yüzde 97’si kaldırım işgallerinden rahatsız olduğunu belirtmiş olup bu taleplere saygı göstermek zorunludur. Çay ocakları ve kıraathanelerin, bahar ve yaz aylarında arka bahçelerini ve iç mekânlarını kullanmaları; klima veya açılabilir cam sistemlerini tercih etmeleri önem arz etmektedir.

HIZ KESİCİ ÖNLEMLER ARTIRILACAK

Ulaşım ve trafiğe yönelik olarak şehiriçi yollarda aşırı hız yapılması ve trafik kurallarının ihlâl edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Can ve mal güvenliğini korumak amacıyla ana arterler ve uygun tali yollarda hız kesici önlemler artırılacaktır” ifadelerine yer verildi.

HALKIN SAĞLIĞI VE HUZURU İÇİN TAVİZ VERİLMEYECEK!

Genç Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ilçede su yönetimi, çevre düzeni ve trafik güvenliğine yönelik uygulamaların kontrol ve denetiminin, Ramazan Bayramı sonrasında vatandaşların katılımıyla yapılacağı belirtilerek halk sağlığı, can ve mal güvenliği ile huzur konusunda hiçbir taviz verilmeyerek yasal uygulamalardan kaçınılmayacağının altı çizildi.

Bingöl’de ‘Üreten Kadınlar Projesi’ ile Kadınlara İş Kapısı
Bingöl’de ‘Üreten Kadınlar Projesi’ ile Kadınlara İş Kapısı
İçeriği Görüntüle

HABER MERKEZİ