Bingöl’ün çevre illere bağlantısını sağlayan karayollarında yıllardır süren çalışmalar bir türlü bitirilemiyor. Çevre illerin yollarında sürekli yenileme çalışmaları yapılarak milyonlarca lira harcanırken, Bingöl-Diyarbakır karayolu 17 yıldır bitirilemiyor.
Bingöl-Diyarbakır karayolunda yenileme çalışmaları 2009 yılında başladı. Aradan geçen 17 yıllık sürede yol yapımı tamamlanamazken, bazı bölümlerde hala iki şeritli yol bulunuyor.
250 MİLYON TL ÖDENEK AYRILDI
Bingöl-Diyarbakır karayolu için 2026 yılı programında 250 milyon TL ödenek ayrıldı. 2026 yılı itibariyle proje tutarı 2 milyar 826 milyon TL olarak belirlenen Bingöl-Diyarbakır yoluna şimdiye kadar 2 milyar 453 milyon 119 bin TL kümülatif harcama yapıldı.
Ayrıca bitim yılı daha önce 2028 yılı olarak açıklanan yol için, bitim tarihi 2029 olarak güncellendi.
Bingöl-Diyarbakır karayolunda en tehlikeli yerlerden biri Tapantepe mevkii. Bu bölgede özellikle kış aylarında büyük sıkıntılar yaşanırken, vatandaşlar bölgede tünel yapılarak soruna çözüm üretilmesini istiyor.
(Haber Merkezi)




