Bingöllü Sanatçı Cengiz Bulut, Zaza Festivaline ilişkin açıklama yaptı. Bulut, şunları söyledi; “Bingöl Zaza Festivali, kendi kültürümüzü ve dilimizi yaşatmak için harika bir organizasyon. Ancak bu festivalde, Bingöllü Zaza sanatçılara yapılan haksızlık içimizi acıtıyor.
Ne yazık ki kendi değerine ve kendi sanatçısına sahip çıkmayan tek memleket yine Bingöl oluyor. Dışarıdan gelen sanatçılar için devasa afişler bastırılıp şehrin dört bir yanına asılırken, yerel sanatçılarımız adeta hiçe sayılıyor ve adları bile afişlerde yer almıyor.
Bu festivali düzenleyen değerli büyüklerimize buradan sesleniyoruz:
Neden Bingöl'ün kendi sanatçıları dışlanıyor? Neden sadece 3-5 kişi dışında yerel değerlerimize değer verilmiyor? Bu memleketin evlatları kendi topraklarında neden ikinci sınıf muamelesi görüyor?
Kendi sanatçısına değer vermeyen bir festival, özünü ve ruhunu kaybetmeye mahkumdur. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini ve Bingöl'ün kendi değerlerine sahip çıkılmasını istiyoruz.”
Haber Merkezi




