Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 50 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde STK’lar ile Serin 2 Apartmanı’nın enkazı başında düzenlenen anma törenine katılan Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Doğan Hatun, Depremin yaşandığı 04.17 saatinde yapılan anmada, enkazın olduğu alana mumlar ve karanfiller bıraktı.

Konuşmasına Hayatını kaybedenleri anarak başlayan Hatun, kentleri inşa etme konusunda teknikten sağlığa ve toplumu bilinçlendirme dışında bir çare olmadığını belirtti.

Kentin genelinde herhangi bir yapıya yönelik denetimsizliğe müsaade edilmeyeceğine dikkat çeken Hatun, "Gerekli denetlemeleri yeni yapılacak yapıların mevcut tekniğe, depreme, bilime uygun olacağını en azından bu beş yıllık yerel yönetim sürecinde böyle olacağının sözünü veriyoruz. Ama bu yetmiyor, toplumun bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor. Bu binanın enkazında hayatını yitirenler, kolonu kesen kişi ve bu kolonu kesen kişiyi denetlemeyen yerel idareci veyahut merkezi idarecilerin sorumsuzluğudur. Burası eleştiri mekanizması yeri değil ama deprem günlerinin hiçbir gününü unutmadık. On binlerce insanın yaşamı bu kadar kolay ve ucuz olmamalıydı" ifadelerini kullandı.

Hatun, "Birbirimizi bilinçlendirmeliyiz, bilim ve tekniği esas alma konusunda örgütlemeliyiz ve kentlerimizi bu temel üzerinden örgütlemeliyiz. En azından yerel yönetici olarak sizler huzurunda bunun sözünü veriyoruz. Bugünden sonra gerek kentin dönüşümü konusunda gerek yeni inşa alanları açısından bilim ve teknik dışında hiçbir çaremizin olmadığını iyi bilen bir yerden cümle kuruyorum. Tekrardan hayatına kaybedenleri saygıyla anıyorum" dedi.

Anma töreni, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

Ücretsiz Kitapevin ’de Çuvalla Kitap Çaldılar! Ücretsiz Kitapevin ’de Çuvalla Kitap Çaldılar!

İHA