Bingöl’de, neredeyse her akarsu üzerine HES’ler kurulurken, bölge insanı istememesine rağmen Göynük çayı da bu HES’lerin ablukası altında. Göynük çayı üzerinde kurulması planlanan Alatepe HES’in kurulmasına vatandaşlar karşı çıkarken, Derinçay Regülatörü ve HES projesi için ise ÇED süreci devam ediyor. Proje kapsamında İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) Toplantısı yapılacak.
Karlıova İlçesinde Göynük Çayı üzerinde kurulması planlanan Derinçay Regülatörü ve HES projesi kapsamında, bölgede kırma, eleme, yıkama tesisi ve beton santrali kurulması da planlanıyor. Proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci kapsamındaki İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) Toplantısı 25 Temmuz 2025 tarihinde gerçekleştirilecek.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruda, “Bingöl’ün Karlıova İlçesi sınırları içerisinde göynük elektrik üretim san. ve tic. A. Ş. tarafından yapılması planlanan Derinçay Regülatörü ve HES (kurulu güç:23.047 MWm / 22,355 MWe), kırma eleme yıkama tesisi ve beton santrali projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, ÇED Yönetmeliği'nin 11. maddesi kapsamında Bakanlığımıza sunulmuş olup, inceleme değerlendirme süreci başlamıştır. Proje ile ilgili olarak 25 Temmuz 2025 tarihinde İDK toplantısı gerçekleştirilecektir. Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu https://eced-duyuru.csb.gov.tr/eced-prod/duyurular.xhtml adresinde yer almaktadır” denildi.
(Haber Merkezi)





