8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Merkez Kadın Çalışmaları Başkan Yardımcısı Filiz Göztaşı, bu günün sadece bir anma günü olmadığını, aynı zamanda kadınların eşitlik ve adalet mücadelesinin bir simgesi olduğunu vurguladı.

Kadınların toplumsal yaşamın her alanında emek verdiğini ve ürettiğini belirten Göztaşı şunları kaydetti:

“Kadınlar, toplumsal yaşamın her alanında emek veren, üreten ve değişimin öncüsü olan bireylerdir. Ancak aile içi şiddet, ekonomik eşitsizlik, fırsat eşitsizliği, toplumsal baskılar, roller ve siyasette yetersiz temsiliyet gibi birçok sorunla karşı karşıya kalmaya devam etmektedirler. Kadınların aile içi, toplumsal, iş hayatı gibi her alandaki mücadelesinin yanında ve destekçisiyiz. “

KADINA YÖNELİK ŞİDDET DEVAM EDİYOR!

“Kadınlar bugün hala, sadece kadın oldukları için fiziksel, psikolojik, ekonomik ve dijital şiddete maruz kalmaktadır. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması ve yetersiz politikalar nedeniyle, kadına yönelik şiddetle mücadelede ciddi eksiklikler yaşanmaktadır. Kadın cinayetleri ve şüpheli kadın ölümleri her geçen gün artarken, bu sorunun çözümü için etkin ve caydırıcı politikalar derhal hayata geçirilmelidir.”

KADININ GÜÇLENMESİ, TÜRKİYE’NİN GÜÇLENMESİDİR!

‘Kadının Güçlenmesi, Türkiye’nin Güçlenmesidir!’ diten Göztaşı, “Kadınların yaşamın her alanında güçlü, eşit ve özgür bireyler olarak yer alması, sadece kadınların değil, tüm toplumun geleceğini doğrudan etkilemektedir. Kadın haklarının yasal güvence altına alınması ve kadın dostu politikaların uygulanması, adil ve demokratik bir Türkiye'nin inşası için zorunluluktur.

DEVA Kadınları Olarak Umudu Büyütüyoruz!  Biz DEVA Kadınları olarak; eşit, adil ve özgür bir Türkiye için mücadelemizi sürdürüyoruz. Kadınların sesi olmak, haklarını savunmak ve geleceği birlikte inşa etmek için buradayız!  Bugün, haklarımızdan ve eşitlik mücadelemizden vazgeçmiyoruz! Kadınız, eşitiz, DEVA’yız!” ifadelerine yer verdi.

Bingöl'de 'Aşevi Projesi'yle Bin Kişiye Sıcak Yemek! Bingöl'de 'Aşevi Projesi'yle Bin Kişiye Sıcak Yemek!

HABER MERKEZİ