Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2528.4
  • BIST
    10659.7
  • BTC
    66678.92$

Bağımsız Bir Muhtarlık Konutu Olmalı!


Bağımsız Bir Muhtarlık Konutu Olmalı!
Yenişehir Mahallesi'nde muhtar adayı Hasan Tosu, mahalle sakinlerinin eksikliklerini dile getirerek bağımsız bir muhtarlık konutu talep ediyor.

Bingöl Yenişehir Mahallesi'nin sakinlerinden ve aynı zamanda muhtar adayı olan Hasan Tosu, mahallelerindeki eksikliklere dikkat çekiyor.  Tosu, yapılan hizmetlerin yanı sıra mahallelerindeki eksikliklerin de giderilmesi gerektiğini vurguluyor. Bu eksikliklerden birinin de muhtarlık konutunun olmaması olduğunu dile getiren Tosu konuşmasına şöyle devam ediyor: “Malumunuzdur ki Yenişehir Mahallesi İstanbul'un Taksim'i, Ankara'nın Çankaya’sı, Elazığ’ın İzzet Paşa’sı, Diyarbakır’ın Ofis'i diyebilirim ki güzel Türkiye'mizin bütün illerinin başat mahallelerine emsal konumdadır. Bunun yanı sıra ilimizin en yüksek merkezi yönetim birimi valilik makamının idari kurumları mahallemize komşu, yerel yönetim birimi olan belediye başkanlığı makamı mahallemiz sınırları içinde yer almaktadır.

Yenişehir Mahallesi'nin Birçok Eksiği Ve Sorunu Var!

Mahallemiz sakinleri olarak ikamet edenlerin yaklaşık 8000 kişi olduğunu ifade eden Tosu konuşmasına şöyle devam etti: “ Aynı zamanda çarşı merkezi olduğundan gün içerisinde on binleri geçen nüfus ve araç trafiği hareketliliği yaşanmaktadır. İlimiz ekonomisinde önemli payı olan esnaf yoğunluğu buradadır. Bu nedenle Yenişehir Mahallesi'sin bazı sorunları vardır. İlimiz mülki ve yerel yönetimleri bu sorunları çözme gayreti içerisindedir.  Bu sorunları gidermeleri ya da gidermek çabaları dolayısıyla ve bugüne kadar ihtiyaç duyulan hizmetleri yaptıkları için başta Sayın valimiz Ahmet Usta Bey ve yönetimine, Sayın Belediye Başkanımız Erdal Arıkan ve yönetimine tüm icrai kurum yetkililerine teşekkür ederim.  Fakat yapılan hizmetlerin yanı sıra da var. Bunlardan biride ve beklide en önemlisi muhtarlık konutumuzun olmamasıdır. Hepimiz biliyoruz ki muhtarlıkta bir kurumdur muhtarlık kurumu da mahalle sakinleri ile mülki idareyi temsil etmektedir. Mahalle sakinleri ile mülki idare arasında köprü görevi görmektedir.”

Bağımsız Bir Muhtarlık Konutu Olmalıdır!

 Bağımız bir muhtarlık konutu talebinde bulunan Tosu: “Muhtarında vekâletini aldığı seçmenlerine hizmet edeceği, mahalle sakinlerini, bakan, milletvekili, vali, belediye başkanı, kurum müdürlerini misafir edebileceği ve mahallesinin iş ve işlemlerinin kayıtlarının tutulduğu mesai saatleri kuralına tabi bağımsız bir muhtarlık konutu olmalıdır. Mülki ve yerel yönetimlerimizden Yenişehir Mahallesi sakinlerine layık bir muhtarlık konutu tahsis edilmesini bir muhtar adayı olarak değil bir mahalle sakini olarak istiyorum, mahalle sakinleri olarak bu bizim hakkımız. Bu vesileyle il valimizin,  belediye başkanımızın,  yetkili kurum müdürlerinin gereken hassasiyeti göstereceklerine ve bu ihtiyacımızı gidereceklerine Yenişehir Mahallesi sakinlerine muhtarlık konutunu bu hizmeti çam sakızı çoban armağanı hediye edeceklerine inanıyorum” açıklamalarında bulundu.

HABER: EYLEM ÖZEN 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!