Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2524.6
  • BIST
    10755.76
  • BTC
    66872.77$

Bingöl yollarında sıkıntı bitmiyor


Bingöl yollarında sıkıntı bitmiyor
Bingöl'de sağlık alanındaki yetersizliklerden dolayı çevre illere hastalarını götürmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, Bingöl il sınırlarındaki yolların bakımsızlığından da şikayetçi oldu

Bingöl'den hastalarını Elazığ, Diyarbakır ve Erzurum gibi çevre illerdeki hastanelere tedavi için götürmek zorunda kalan vatandaşlar, Bingöl il sınırlarındaki şehirlerarası yolların bakımsızlığına dikkat çekerek yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdi. 

BİNGÖL'DE SAĞLIK HİZMETLERİNDEKİ YETERSİZLİKTEN DOLAYI ÇEVRE İLLERDE ŞİFA ARIYORUZ

Bingöl'de yaşanan hastane, doktor ve cihaz yetersizliği gibi sıkıntılardan dolayı hastalarını çevre illerdeki tıp fakültesi hastanelerine götürmek zorunda kaldıklarını dile getiren vatandaşlar, "Çevre illere gidip gelmekten bezdik. Bingöl'de hastane var doktor yok, doktor var cihaz yok, cihaz var randevu yok. Bu gibi sıkıntılardan dolayı hastalarımızı çevre illerdeki tıp fakültesi hastanelerine götürerek şifa bulmaya çalışıyoruz" diyerek yaşadıkları problemi ifade ettiler.


BİNGÖL-ERZURUM YOLUNDA 10 YILDIR AÇILMAMIŞ TÜNEL VAR

Hastalarını çevre illere götürdüklerinde de Bingöl il sınırlarındaki şehirlerarası yolların kötü durumundan dolayı mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar, "Bingöl-Erzurum yolunun Bingöl sınırlarındaki bölümünde yıllardır yol çalışması bitmedi gitti. Erzurum yolunda 10 yıldır açılmamış tünel var, her yıl çalışma var ama her ne hikmetse bir türlü bitmek bilmiyor. Karadeniz Bölgesi, ülkemizin en engebeli ve geçit vermeyen bölgesi olmasına rağmen onlarca tünel ve yüzlerce kilometrelik yollar yapılmış. Sonuç olarak Bingöl il sınırlarındaki yolların birçoğu kötü durumda. Benzer durum Bingöl-Diyarbakır ile Bingöl-Elazığ karayollarında da var, yolda giderken bir saman kamyonu önünde varsa en az yarım saat o aracı takip etmek zorunda kalabilirsiniz! Elazığ yolunda yıllardır çalışma var ama bir türlü bir düzene kavuşmadı. Yine şehir merkezinde Çevre Yolu Kavşağı'ndan başlayıp Sancak-Kurudere istikametine uzanan çevre yolu çalışmasında da hiçbir hareketlilik yok" şeklinde tepkilerini dile getirdiler. 


YOLLARDA ÇİLE ÇEKİYORUZ


Hastalarını çevre illere götürmek zorunda kaldıklarını belirten Bingöllü vatandaşlar, yollarda çektikleri çilenin yanı sıra ulaşım masraflarının da yakıt zamlarıyla birlikte büyük tutarlara ulaştığını hatırlatarak özellikle Bingöllü siyasilerin bu konuda daha hassas olması gerektiğini ifade ettiler. Vatandaşlar, Karadeniz Bölgesi'ndeki yollar ve çevre illerdeki eğitim-araştırma hastaneleri hizmetleri gibi Bingöl'ün kanayan yaralarının bir an önce çözüme kavuşturulmasını istediklerini sözlerine eklediler. 
EROL YILMAZ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!