Bingöl
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66738.968$

Bingöl’de Aldığımız Tedbirlerle Suçlulara Gözaçtırmıyoruz!


Bingöl’de Aldığımız Tedbirlerle Suçlulara Gözaçtırmıyoruz!
Bingöl’de Şubat ayı asayiş uygulamaları verilerini canlı yayında paylaşan Vali Usta, “Suç işleyenlere ve halkımızın huzurunu bozanlara göz açtırmıyoruz” dedi.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Valiliğin resmi sosyal medya hesabından bugün saat 10.30’da canlı video yayınında; Bingöl’de Şubat ayında gerçekleştirilen asayiş uygulamaları ve adli vakalarla ilgili istatistiki verileri paylaştı. Vali Usta’nın açıklamasında İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt ile İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan hazır bulundu. 

İzlemek için TIKLAYINIZ!

BİNGÖL'ÜN HUZUR VE GÜVENLİĞİ İÇİN GECE-GÜNDÜZ DEMEDEN AZİMLE ÇALIŞIYORUZ

Vali Usta, yaptığı açıklamada “Bingöl’ün huzur ve güvenliği için gece-gündüz demeden azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Amacımız siz kıymetli vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamasını sağlamak; suçun önlenmesi, azaltılması ve suçluların yakalanması konusunda kararlılıkla çalışmaktır.
İlimiz genelinde aldığımız tedbirlerle suç işleyenlere ve halkımızın huzurunu bozanlara göz açtırmıyoruz. Ne kadar büyük ve çok olurlarsa olsunlar aramızda dolaşan kriminal kişilerin peşini bırakmayacak ve adalete teslim edeceğiz. Bingöl’de göreve başladığım 20 Ağustos 2023 tarihinde; Uyuşturucuyla Mücadele, Yasadışı Göç ve Göçmen Kaçakçılığı, Terör ve uzantılarıyla Mücadele, Organize Suç Örgütleriyle Mücadelenin kırmızı çizgimiz olduğunu ifade etmiştim. Bu başlıklara; Genel Güvenlik ve Asayiş, Trafik Düzeninin ve Güvenliğinin Sağlanması ile aranan hükümlü şahısların da eklendiğini belirtmek istiyorum. Bingöl Valiliği olarak vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması amacıyla, emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin etkin bir şekilde sağlanması, her türlü suç ve suç örgütlerine karşı gereken önlemleri almak, suçu ve suçluyu tespit etmek gayesiyle çalışmalarımız aralıksız şekilde devam etmektedir” dedi. 
Vali Usta, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından 1-29 Şubat tarihleri arasında il genelinde yapılan çalışmalar hakkında şu verileri paylaştı: “Aranan şahısların yakalanması kapsamında; Kamu düzeninin devamının sağlanması, suç ve suçluyla mücadele kapsamında aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, 0-5 yıl arası aranan 60 şahıs, 5-10 yıl arası aranan 5 şahıs, 10 yıl üzeri aranan 5 şahıs, ifadeye yönelik aranan 132 şahıs olmak üzere toplam 202 şahıs yakalanmış, 70 şahıs tutuklanmıştır.

56 HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILDI

Asayiş suçları kapsamında ilimiz genelinde gerçekleşen hırsızlık olaylarında 56 olay aydınlatılmış, olaylarda ise 156 şahıs yakalanmış, 1 şahıs tutuklanmıştır. Umuma açık işyerlerine yapılan denetimlerde 40 işyerine toplam 17 bin 404 lira idari para cezası uygulanmıştır. Asayiş olaylarında ilimiz genelinde 15 tabanca, 3 kurusıkı tabanca, 11 av tüfeği ve 1 uzun namlulu silah olmak üzere toplam 30 silah yakalanmıştır. Olaylarda 1 adet çalıntı araç, 1 adet motosiklet, 1 adet üç tekerlekli seyyar araba, 4 adet araç hoparlörü, muhtelif inşaat malzemeleri ve toplam 500 metre bakır kablo ile hayvan hırsızlığı kapsamında çalıntı 8 adet küçükbaş hayvan ele geçirilmiş, toplam 851 şüpheli yakalanmıştır.
Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında ilimiz genelinde 8 kaçakçılık, 9 mali, 2 organize ve 1 ulusal güvenliğe karşı olmak üzere toplam 20 olay meydana gelmiştir. Meydana gelen olaylarda 14 şüpheli yakalanmış, 14 şüpheli gözaltına alınmıştır. Ayrıca olaylarda 64 adet cep telefonu, 124 adet sikke, 8 bin adet makaron, 38 kilogram kaçak tütün, 2 adet sahte para, 51 adet emtia eşya, 1 adet tabanca, 156 adet fişek ele geçirilmiştir.

NARVAS İLE BİNGÖL SOKAKLARI DAHA GÜVENLİ OLACAK

NARVAS Projemiz, Bakanlığımızın Türkiye çapında uyguladığı bir projedir. NARVAS ile Bingöl sokakları artık daha güvenli olacak. Narkotik vaka analiz sistemi olan NARVAS, vatandaşlarımız tarafından yapılan bildirim ve ihbarların analiz edilmesini yoğunluk haritası oluşturulmasını, yer ve zaman odaklı operasyonları desteklemeyi amaçlayan bir yazılım projesidir. 
Vatandaşlarımızın 112 ve UYUMA uygulaması üzerinden yaptıkları her ihbarın NARVAS’ta bir karşılığı vardır.  Bütün ihbarları NARVAS ile doğru kabul ediyor ve işlem yapıyoruz. Narko alan bölgeleri oluşturuyoruz. NARVAS sayesinde sokağın tomografisini çekiyoruz yapılan her ihbar, zehir tacirlerine karşı ördüğümüz bu duvarda bir ‘Truva’ olacaktır.

YAKLAŞIK 44 KİLO UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Narkotik suçlarla mücadele kapsamında ilimiz genelinde 71 olay meydana gelmiştir. Meydana gelen olaylarda 91 şüpheli yakalanmış, 8 şüpheli tutuklanmıştır. Olaylarda 43 kilo 479 gram esrar, 11,57 gram metamfetamin, 4 adet ekstazi, 2 adet sentetik hap ele geçirilmiştir.
Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kapsamında ilimiz genelinde Şubat ayı içerisinde herhangi bir etkinlik düzenlenmemiştir. Şubat ayı içerisinde ilimiz genelinde bin 615 kişinin katılımı ile 8 basın açıklaması, 3 bin 100 kişinin katılımı ile 4 kapalı yer toplantısı, 705 kişinin katılımı ile 13 Seçim İrtibat Bürosu açılışı, 650 kişinin katılımı ile 3 siyasi ziyaret, 500 kişinin katılımı ile 1 konferans ve 915 kişinin katılımı ile 7 diğer (anma, panel, stand açma gibi) etkinlikler düzenlenmiştir.
TEM suçları kapsamında ilimiz genelinde Şubat ayı içerisinde 363 adet operasyonel faaliyet ifa edilmiş olup yapılan bu operasyonlar neticesinde PKK/KCK bölücü terör örgütü kapsamında 8 şüpheli şahıs, dini istismar eden terör örgütleri kapsamında 3 şüpheli şahıs olmak üzere toplamda 11 şüpheli şahıs yakalanmıştır, Yakalanan bu şahıslardan 4 şahsın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmış 7 şahıs ise mevcutlu olarak sevk edildikleri adli makamlarca haklarınca adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştır. Ayrıca yapılan operasyonlar neticesinde; 4 adet cep telefonu, 4 adet sim kart, 2 USB bellek ve 8 örgütsel kitap/yayın ele geçirilmiştir.  
Okullar bölgesi ve umuma açık yerler kapsamında ilimiz genelinde toplam 331 okulda, 79 sabit ekip ve 317 güvenlik koordinasyon görevlisi, 1 sabit okul görevlisi görev yapmakta olup okul giriş-çıkış saatlerindeki trafik yoğunluğunu en aza indirmek ve trafiği düzenlemek için 15 trafik ekibi ve 43 trafik personeli görevlendirilmiştir. 50 internet ve kafe oyun salonu, 53 kafe ve kahvehane, 3 içkili yer, 45 iddia ve ganyan bayii büfe ve 22 park-bahçe olmak üzere toplam 173 alan denetlenmiş, 1 işletmeye idari işlem yapılmıştır.

44 BİN ARAÇ DENETLENDİ, 4 BİN 50 ARACA CEZA UYGULANDI

Trafik suçları kapsamında ilimiz genelinde 44 bin 254 araç kontrol edilmiş, bin 612 sürücü ve 2 bin 438 aracın tescil plakasına olmak üzere toplam 4 bin 50 adet cezai işlem uygulanmış olup 153 araç trafikten men edilmiş, 11 sürücünün ehliyetine el konulmuştur. 30 maddi hasarlı trafik kazası, 37 yaralamalı trafik kazası, 1 ölümlü trafik kazası olmak üzere toplam 68 trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 63 vatandaşımız yaralanmış, 1 vatandaşımız ise hayatını kaybetmiştir. Okul servislerinin denetimine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında 297 servis aracı denetlenmiş olup 25 araca cezai işlem uygulanmıştır. Ticari taksilerin denetimine yönelik çalışmalar kapsamında ise 640 ticari taksi denetlenmiş ve 121 araca cezai işlem uygulanmıştır.
Göçmen kaçakçılığıyla suçlarla mücadele kapsamında ilimizde 5 olay meydana gelmiştir. Meydana gelen olaylarda 2 göçmen kaçakçısı organizatörü tutuklanmış, 15 düzensiz göçmen yakalanarak gerekli idari işlemler yapılmıştır.” 
EROL YILMAZ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!