Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2520.3
  • BIST
    10731.26
  • BTC
    67262.69$

Bingöl’de Dezavantajlı Kesim İçin İşgücü Entegrasyonu!


Bingöl’de Dezavantajlı Kesim İçin İşgücü Entegrasyonu!
Vali Usta, TRB1 Bölgesindeki (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli) Dezavantajlı Kişilerin İşgücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu Operasyonu” başlıklı 4. Yönlendirme Kurulu Toplantısına katıldı.

Vali Ahmet Hamdi Usta, TRB1 Bölgesi'nde (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli) gerçekleştirilen "Dezavantajlı Kişilerin İşgücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu Operasyonu"nun 4. Yönlendirme Kurulu Toplantısına katıldı. Toplantıya FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy, FKA İl Koordinatörü İsa Telimen, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M. Mesut İlhan, kuruluş temsilcileri ve STK Temsilcileri de katılım sağladı.

Projeye Avrupa Birliği Desteği

Vali Usta, yaptığı açıklamada, "Dezavantajlı Kişilerin İşgücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu Operasyonu"nun Avrupa Birliği tarafından desteklendiğini belirtti. Fırat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen proje kapsamında, bölgedeki yoksul veya yoksulluk riski bulunan kadın ve gençlerin işgücü piyasasına katılımının artırılması hedefleniyor.

130 Genç ve Kadına Mesleki Eğitim

Projenin Bingöl'de başarıyla uygulandığını dile getiren Vali Usta, bugüne kadar 5 farklı alanda düzenlenen 7 adet kursla toplamda 130 genç ve kadına mesleki eğitimler verildiğini ve sertifikalarının verildiğini belirtti. Bu eğitimler arasında Kadın Giyim Modelist Yardımcılığı, Makine Bakım Onarımı Elemanı, Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım, Özel Güvenlik ve Kodlama eğitimleri yer alıyor.

Gelecek İçin Hedefler

Vali Usta, projenin ilimizde ve bölgede özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli personelin yetişmesine önemli katkılar sağladığını vurgulayarak: “Kalan süre içinde de yeni mesleki eğitimler ile beceri geliştirme eğitimlerinin verilmesi hedeflenmektedir. Projenin ilimizde ve bölgemizde özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli personelin yetişmesinde önemli katkılar sağladığını değerlendiriyoruz. Ayrıca işsiz durumdaki gençlerimiz ve kadınlarımızın istihdamlarına da fayda sağlanmaktadır. Projenin ilimiz ve bölgemize sunduğu katkıların daha da artacağı inancıyla emeği geçen başta Fırat Kalkınma Ajansımız olmak üzere tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!