Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.23
  • EURO
    35.29
  • ALTIN
    2521.4
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67205.3$

Bingöl’de Mafyavari Yapılanmalara Göz Açtırmayacağız

Bingöl’de Mafyavari Yapılanmalara Göz Açtırmayacağız
Bingöl’de meydana gelen asayiş olaylarıyla ilgili incelemede organize suç örgütü niteliği taşıyan vakalar tespit ettiklerini belirten Vali Usta, “İlimizde bu şekilde organize suç örgütü niteliği taşıyan mafyavari yapılanmalara kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi kararlılıkla ifade ediyoruz” dedi.

BingölValisi Ahmet Hamdi Usta, Valilik’te düzenlediği basın toplantısında, Bingöl’de Jandarma ve Polis ekipleri tarafından yürütülen asayiş çalışmalarına dair bilgilendirme yaptı. Vali Usta’nın basın açıklamasında, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt ve İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan hazır bulundu. 
“Bingöl’de göreve başladığım günden itibaren uyuşturucuyla mücadele, yasadışı göç ve göçmen kaçakçılığı, terör ve uzantılarıyla mücadele, organize suç örgütleriyle mücadelenin kırmızı çizgimiz olduğunu ifade etmiştim” diyerek konuşmasına başlayan Vali Usta, bunlara genel güvenlik ve asayiş ile trafik düzeni ve güvenliğini eklediklerini de belirtti. 

VATANDAŞLARIMIZIN HUZUR VE GÜVEN İÇERİSİNDE YAŞAMASI İÇİN YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR

Bingöl Valiği olarak vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşaması amacıyla emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin etkin bir şekilde sağlanması, her türlü suç ve suç örgütlerine karşı gereken önlemleri almak, suçu ve suçluyu tespit etmek gayesiyle yürütülen çalışmaların aralıksız bir şekilde kararlılıkla devam ettiğini ifade eden Vali Usta, özellikle organize suç örgütü niteliği taşıyan mafyavari örgütlere göz açtırmayacaklarının altını çizdi. 
Vali Usta, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “İlimizde 17.01.2024 tarihinde bir şahsın silahla yaralanması ve aynı tarihte meydana gelen İşyeri Kurşunlama ve  Araç Kurşunlama, 20.01.2024 tarihinde işyeri kurşunlama, 07.02.2024 ve 17.02.2024 tarihlerinde 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, 12.02.2024 tarihinde Kişiyi Hürriyettinden Yoksun Kılma ve Silahlı Tehdit olaylarının meydana gelmesi sonrasında Bingöl Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince ayrıntılı inceleme başlatılmıştır.
Söz konusu olaylar 2023 yılında 29.08.2023 tarihinde meydana gelen 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, 31.08.2023 tarihinde Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Sokma, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Mala Zarar Verme, 27.09.2023 tarihinde Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Sokma olaylarla birlikte değerlendirilmiştir.
2024 yılında meydana gelen olaylar, 2023 yılındaki olaylarla birleştirildiğinde,  birbirleriyle bağlantılı ve olaylara karışan şahısların birlikte hareket ettiği değerlendirilmiştir. Konu ile ilgili yapılan ön çalışmalar neticesinde olayların kalabalık gruplar arasında gerçekleştiği, olay yerinde çok sayıda boş kovan ve isabetin söz konusu olduğu, olayla bağlantısı olmayan kişilerin de araç ve işyerlerinde zarar oluştuğu tespit edilmiştir. 
Konu ile ilgili yapılan çalışmalar başkanlığımda  Bingöl Emniyet Müdürümüz ve İl Jandarma Komutanımız ile birlikte değerlendirilmiş ve tarafımca konu Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal ettirilmiştir.
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yapılan toplantı sonucunda oluşturulan plân kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğünce konunun çok yönlü araştırılması amacıyla özel bir ekip kurulmuştur. Bununla birlikte meydana gelen olaylarda vatandaşlarımızın huzur ve güvenini sarsacak eylemlerin tekrar gerçekleşmemesi amacıyla il merkezinde plânlı asayiş uygulamaları gerçekleştirilmiştir. 

650 SAATLİK MOBESE GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ

Saha çalışmaları ve teknik imkânlardan faydalanılarak yürütülen çalışmalarda yaklaşık 650 saatlik kamera görüntüsü incelenmiş, olaylarda tabanca, tüfek ve otomatik silah kullanıldığı görülmüştür. Soruşturma aşamasında şüpheli şahısların öncelikle olaylarda kullanmış oldukları araçların plakaları tespit edilmiş sonrasında kimlik ve adres tespitleri yapılmıştır. 
Bu kapsamda Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ile birlikte olaya karışan şahısların araç, işyeri ve adreslerine yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlar ve dosya kapsamında il merkezinde yapılan asayiş uygulamalarında; 1 adet Kaleşnikof ismiyle tabir edilen AK-47 uzun namlulu tüfek (Kurum envanterinde olmayan kayıtsız), AK-47 uzun namlulu tüfeğe ait  2 adet şarjör, 1 adet hücum yeleği, 98 adet 7.62 mm çapında fişek, 3 adet 9 mm ruhsatsız tabanca, 1 adet 7.65 ruhsatsız tabanca, 5 adet tabanca şarjörü, 80 adet 9 mm fişek, 7 adet 7.65 mm fişek, 2 adet av tüfeği, 18,5 gr narkotik madde, 1 adet özel üretim bıçak, 8 adet cep telefonu ele geçirilmiş olup toplam 12 şüpheli şahıs hakkında  işlem başlatılmıştır. Soruşturma çok yönlü devam etmektedir.

MAFYAVARİ YAPILANMALARA KESİNLİKLE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Bingöl Valiliği olarak Emniyet ve Jandarma kolluk kuvvetlerimiz ile

halkımızın huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemiz aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir. İlimizde bu şekilde organize suç örgütü niteliği taşıyan mafyavari yapılanmalara kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi kararlılıkla ifade ediyoruz. Bu mücadelemizde sağduyulu Bingöl halkının desteğini yanımızda her zaman hissettiğimizi de ifade etmek istiyorum. Bingöl halkına bu anlamda şükranlarımızı sunuyorum.
Bizlere bu konuda desteğini esirgemeyen Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’na teşekkür ederken, Bingöl’ün esenliği ve güvenliği için canla başla ve kararlılıkla çalışan Emniyet ve Jandarmamızı, kahraman polis ve askerlerimizi yürekten kutluyorum.”
EROL YILMAZ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!