Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.41
  • ALTIN
    2525.8
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67091.71$

Bingöllüler 'Komşularda' Şifa Arıyor!


Bingöllüler 'Komşularda' Şifa Arıyor!
Bingöl'de sağlık alanındaki eksiklikler nedeniyle birçok vatandaş şifayı çevre illerdeki sağlık kuruluşlarında arıyor.

Bingöl'de Sağlık Eksikliği: VIP Turizm Araçları Hastane Yolcularıyla Dolup Taşıyor

Bingöl ilindeki sağlık alanındaki eksiklikler nedeniyle bölge sakinleri, yıllardır hastalıklarıyla başa çıkabilmek adına çevre illerdeki hastanelere yöneliyor. Elazığ, Malatya, Diyarbakır ve Erzurum illerine yapılan seyahatlerde, giden yolcuların çoğunluğunun hastaneye gidiyor olması, Bingöl halkının sağlık hizmetlerine erişiminde yaşanan zorlukları net bir şekilde ortaya koyuyor.

Bingöl ilinde faaliyet gösteren VIP turizm firmalarının yetkilileri, yolcularının çoğunun hastaneye gitmek için geldiğini vurgulayarak, Bingöl'ün acilen eğitim ve araştırma hastanesine kavuşması gerektiğini belirttiler.

Bingöl - Elazığ VIP Turizm,Özlem Bingöl VIP,Öz Bingöl Turizm (Yarım Otobüs), Öz 12 Bingöl VIP Turizm,Can Bingöl VIP Turizm firmalılarıyla görüştüğümüz yetkililer hafta sonu ve hafta içi çevre illere giden araç sayısı hakkında bilgi vererek,  yolcuların çoğunun hastaneye gittiğini belirttiler.

Bingöl - Elazığ VIP Turizm:

Diyarbakır'a günlük 10 araç, Elazığ'a 12 araç ve Malatya'ya 1 araç düzenleniyor. Firma yetkilisi, özellikle 6, 7, 8 saatlerinde kalkan araçla numaralı araçların çoğunluğunun hastane yolcularıyla dolu olduğunu ifade etti. Hafta sonu hastanelerde çok fazla işlem yapılmadığı için sefer sayısında azaltma yapıldığını belirtiyor.

Özlem Bingöl VIP:

Elazığ'a günlük 8 araç, Malatya'ya ise 4 araçlık sefer düzenleniyor. Hafta sonu toplamda 6 araçla hizmet veriliyor. Firma yetkilisi, yolcuların çoğunun hastane ziyaretlerine gittiğini vurguladı.

Öz Bingöl Turizm (Yarım Otobüs):

Diyarbakır'a 9 araç, Erzurum'a 2 araçlık sefer düzenleniyor. Hafta sonunda da aynı şekilde 9/2 araçlık seferler devam ediyor. Firma yetkilisi, çoğunluğun öğrenci olduğunu ancak hastane yolcularının da olduğunu belirtti.

Öz 12 Bingöl VIP Turizm:

Günlük sadece 13 araç Elazığ'a sefer düzenleniyor. Sabah saatlerinde kalkan araçların yüzde 90'ı hastane yolcularıyla dolu. Hafta sonu ise 6 aracın günlük kalktığı ifade edildi.

Can Bingöl VIP Turizm:

Diyarbakır'a 8 araç, Elazığ'a 8 araçlık sefer düzenleniyor. Firma yetkilisi, Diyarbakır'a çoğunlukla öğrenci, Elazığ'a ise çoğunlukla hastane ziyaretleri için gidildiğini belirtti. Hafta sonu Diyarbakır seferlerinin devam ettiği, Elazığ seferlerinin ise 3 araca düştüğü ifade edildi.

HABER: EYLEM ÖZEN 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!