Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2524.7
  • BIST
    10715.69
  • BTC
    66864.93$

“Engellileri seçim malzemesi olarak kullandı”


Bingöl Altı Nokta Körler Derneği Eski Başkanı Mücahit Korkutata, Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı Fesih Zeki Mert'e Yönelik İddialara Yanıt!

Altı Nokta Körler Derneği'nin Eski Başkanı Mücahit Korkutata, 2023 Milletvekili Genel Seçimleri sürecinde Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı Fesih Zeki Mert tarafından söz verilen Engelsiz Yaşam Merkezi' projesinin gerçekleşmemesi üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Korkutata, Fesih Zeki Mert'in vaadini yerine getirmemesi, sürecin aksaması ve iftira iddialarına karşı hukuki sürecin başlatılacağını belirtti. İddialara cevap veren Korkutata, şeffaflık ilkesine vurgu yaparak, yaşananların sadece seçim sürecine alet edilmeye çalışılmasıyla sınırlı olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Korkutata yapılan açıklamada şunları kaydetti:

2023 Milletvekili Genel Seçimleri sürecinde, 19 Mart günü derneğimize ziyarette bulunan Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı Fesih Zeki Mert, derneğimizin fiziki koşullarının yetersizliğine dikkat çekmiş ve birtakım değerlendirmeler sonrası kendi talebiyle bizlere, proje değeri 5 milyon TL olarak belirtilen ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ yapımı vaadinde bulunmuş ve protokol imzalanması için 20 Mart 2023 günü için yönetim kurulumuz ve üyelerimizle ofisine davet etmişti.

Gerçekleşen davette proje içeriğini anlattıktan sonra protokolün resmikabulü yapılarak seçim sonrası başlanacağını beyan edilmişti. Seçim süreci boyunca derneğimize bağış yapıldığı yönünde haberler yayılarak ortada olmayan sözde bir para transferiyle toplum nezdinde bizleri zan ve baskı altında bırakmıştır.

Seçimden buyana geçen süre zarfından vaadin gerçekleşmemesine bağlı olarak “Para aldınız mı? Para nerede? Bu bağış haberi doğrumu? Bu vaat gerçekleşmeyecek!” gibi birçok dedikodulara maruz kalmış bulunmaktayız.

Seçim sonrası kendisinden haber alamadığımız Fesih Zeki Mert ile görüşmek üzere temas kurmak istesek de ne mesajlarımıza ne de ilettiğimiz çağrılarımıza bir cevap alabilmiş değiliz.

Sürecin neden aksadığını öğrenme çabalarımız sonucunda bu kaçışın sebebi; 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle gerçekleştirmiş olduğumuz ‘Engelsiz Yaşam Gecesi’ Programın da şahsına özel bir ilginin gösterilmemesi olarak gösterilmiş, konuyu açıklayıcı tüm beyanlara rağmen vaadin yerine getirilmeyeceği görülmüştür.

Aramalarımıza, mesajlarımıza ve araya koyduğumuz kişilere rağmen görüşme talebimizi her defasında öteleyen Fesih Zeki Mert, en sonunda konuyu değerlendireceklerini söylemiş ancak 7 ayın sonunda projeyi yapmayacağını belirtmiştir.

Seçim sürecinde üzerimizden yürütülen piar ve sarf edilen vaatlerin gerçekleşmemesi toplum nazarında bizleri zan ve töhmet altında bırakmamakla kalmamış, olmayan bir projenin mali getirilerinin tarafımızca kişisel menfaat olarak alındığı iddiaları bilinçli ve organize şekilde yayılmıştır.

Bu iddia ve bilinçli şekilde yayılan iftiralara cevap vermek, sorumluluğumuzun gereğidir.

10 yıllık sivil toplum kuruluşumuz sürecince engelli hakları mücadelesinde yürüttüğümüz şeffaf süreç herkes tarafından bilinmekte olup kuruluşlarımızın kalitesi ve yeterliliği faaliyetlerimiz dâhilinde ortadadır.

Vadedilen proje ve imzalanan protokol basına yansımış ancak geçen süreye rağmen bir programdaki öncelenmemeyi bahane ederek bu projeden vazgeçtiğini bildirmesini kamuoyu vicdanına bırakıyoruz.

Ve bilinmesini isteriz ki; şahsımız ve kuruluşlarımız üzeninden siyasete müsaade etmeyeceğiz.

Egolarını tatmin etmemizi bekleyen kişi ya da kişilerin kuruluşu olmadık, buna hiçbir zaman da müsaademiz söz konusu olmayacaktır.

Fesih Zeki Mert ve yanındaki birkaç kişinin sosyal medya üzerinde yapmış olduğu algı operasyonuna da pabuç bırakmayacağımızı, bu süreci hukukun üstünlüğü ile tamamlayacağımızı, gereken tüm belgeler ile süreci en doğru şekilde sonlandıracağımızı da vurgulamak istiyorum.

Ayrıca şahsımın, kendisinden 2 milyon TL talep ettiği iddiasını yayarak attıkları iftiralarını ispat etmeye davet ediyorum. İspat edemeyen müfteridir. Elbet bu iftiraların da hukuken bir karşılığı olacaktır.

Sözü veren de belli, sözünden cayan da! Sosyal medyada iftiralar yayarak bu işten sıyıracağını düşünenler iyi bilsin ki, bizim onlardan bir beklentimiz olmadı, olmayacaktır da! Bu açıklamalarımızın da sebebi, seçim sürecinde bizleri siyasetine alet edemeye çalışıp sonrasında ucuz bahanelerle verilen sözden cayan ve çağrılarımızı karşılıksız bırakmakla kalmayıp iftiralarla kendilerini aklamaya çalışanların bu çirkinliğine karşı kamuoyunu bilgilendirmektir.

Sorumluluğunu üstlendiğimiz engelli kardeşlerimizin haklarını korumakta kararlı, bu yolda şahsi bir beklentiden uzak olduğumuzu ve şeffaflık ilkesine bağlı kalacağımızı tüm içtenliğimizle bir kez daha ifade ediyor, yaşananların bundan ibaret olduğunu kamuoyuna ilan ediyoruz.

HABER: EYLEM ÖZEN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!