Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden Genç Muratspor, ligi 43 puanla 5. sırada tamamlamasına rağmen küme düştü. Maddi imkansızlıklara rağmen büyük başarı elde eden ve tüm kesimlerin takdirini toplayan Genç Muratspor'un uygulanan statü gereği küme düşmesi, tepkileri de beraberinde getirdi. 
Dünyanın en ilginç statüye sahip ligi olarak değerlendirilen Bölgesel Amatör Lig’de birçok takımın sezon boyunca verdiği emekler hiçe sayıldı ve uygulanan ilginç bir statü yüzünden Bingöl temsilcisi Genç Muratspor küme düştü. Genç Muratspor’un yer aldığı BAL 11. Grup’ta yer alan 13 takımdan 5’i uygulanan statü gereği küme düştü. Statüde bazı illerin 1 takımla temsil edilme hakkı bulunurken bazı illerin ise 2 ya da daha fazla takımla temsil edilme hakkı bulunuyor. Bingöl’de ise amatör takım sayısının 20’nin altında olması nedeniyle BAL’da Bingöl’ü sadece 1 takım temsil edebiliyor. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bazı takımların lige katılamaması nedeniyle bu sezon BAL’da Bingöl’den 2 takım alınmış, her iki ekipte ligde sergiledikleri performansla büyük takdir toplamıştı. Ligi 2. sırada bitiren 12 Bingölspor ligde kalırken ligi 5. sırada tamamlayan Genç Muratspor ise statü gereği haksız bir şekilde küme düşürüldü. 

Saldırıda Yaralananları Hastane’de Ziyaret Ettiler Saldırıda Yaralananları Hastane’de Ziyaret Ettiler

BÜTÜN OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN GELEN BÜYÜK BAŞARI

Sezon başında BAL’da katılım parası dahil olmak üzere futbolcu ücretleri, tesis kiralama, gıda, deplasman giderleri ve maç primleri olmak üzere çok büyük sıkıntıları aşarak lige katılan Genç Muratspor, aylarca kendi saha ve seyircisinden mahrum kalarak maçlarını adeta deplasmanda oynar gibi oynadı. Tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen siyasi, bürokrasi ve iş insanları ve yönetimin gösterdiği mücadelenin yanı sıra ilçenin öz evladı Teknik Direktör Ahmet Ayata idaresinde takımın onur meselesi yaptığı maçlar sonunda oynadığı 24 maçta 43 puan toplayarak ligi 5. sırada tamamlayan Genç Muratspor, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) illerin nüfus ve amatör takım statüsünden dolayı amatör kümeye düştü. 

BAYSAL: KADROMUZU KORUYACAĞIZ VE ÇOK DAHA GÜÇLÜ DÖNECEĞİZ

BAL’a dramatik bir şekilde veda ettiklerini ancak yaşanan bu haksız uygulamaya rağmen bir alt lige düşmenin kendilerini daha çok kamçıladığını ifade eden Genç Muratspor Kulüp Başkanı Orhan Baysal, "Sezon başından bu yana büyük emekler verdiğimiz ligde Türkiye Futbol Federasyonu’nun uyguladığı saçma bir statü yüzünden küme düşmüş durumdayız. Gelecek sezon, inanıyoruz ki ait olduğumuz yere geri döneceğiz ve ilçe halkına söz verdiğimiz profesyonel liglere geri dönme sözümüzü tutacağız. Hem altyapıda eğitim gören oyuncularımız hem de oluşturduğumuz doğru yönetim kurulu üyeleri ile gelecek sezon oluşturacağımız dev bütçe ile BAL’a geri döneceğimize inancımız tamdır" şeklinde konuştu. 

TAKIMIMIZA SEZON BOYUNCA DESTEK OLAN HERKESE MİNNETTARIZ

BAL’da sezon boyunca emeği geçenlere teşekkür eden Kulüp Başkanı Baysal, "Ligin başladığı andan itibaren her sorunumuzda yanımızda yer alan ve bizlerle her daim yakından ilgilenen başta Genç Kaymakamımız Muhammet Güzel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Gerçekten de yaşanılan atmosfer ve haftasonları oynanan maçlara gösterilen ilgi, futbolun Genç ilçesi için ne kadar gerekli olduğunu gün yüzüne çıkarmıştır. Forma sponsorluğunu üstlenen firmalarımız ve Genç Muratspor için 1 lira dahi olsa katkı sunmuş olan tüm vatandaşlarımızın yanı sıra Genç'te ve deplasmanlarda her daim yanımızda olarak nefeslerinin son damlasına kadar ‘Muratspor’ diyen Tabutçular Taraftar Grubumuza ve tüm vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.
FİKRİ ONUR TOMAKA