Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2527.2
  • BIST
    10742.3
  • BTC
    66941.02$

“ İSRAİL DEVLET GİBİ DEĞİL, ÖRGÜT GİBİ HAREKET EDİYOR”

“ İSRAİL DEVLET GİBİ DEĞİL, ÖRGÜT GİBİ HAREKET EDİYOR”
Bingöl Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mahfuz Arslan, Gazze'deki İsrail Saldırılarına Tepki göstererek Konya’da yapılacak özgür Filistin mitinginin duyurusunu yaptı.

Bingöl Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mahfuz Arslan, son bir haftada Gazze'de yaşanan gelişmelere dair sert açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, Gazze'deki son gelişmelere dikkat çekerek, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararlarını görmezden geldiğini belirtti. Arslan, İsrail'in devlet gibi değil, örgüt gibi hareket ettiğini ifade etti.

Arslan, Gazze'de yaşananların sadece İsrail-Filistin çatışması olmadığını, aslında taraflarının belli olduğu bir savaş durumu olduğunu vurguladı. Bir yanda yüksek teknolojiye sahip silahlarla masum sivilleri hedef alan İsrail'in bulunduğunu, diğer yanda ise kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve silahsız sivillerin olduğunu dile getirdi.

Arslan, Uluslararası Örgütleri Ve Birleşmiş Milletler'i Göreve Çağırdı

Ayrıca, Gazze'de 2,5 milyon insanın sıkıştırıldığını, hiçbir silahları olmadan evlerinde, okullarda ve hastanelerde hedef alındığını ve bu durumun savaş suçu olduğunu belirtti. Arslan, uluslararası örgütleri ve Birleşmiş Milletler'i göreve çağırdı ve bu tür saldırılara tepki vermenin gerekliliğini vurguladı.

Arslan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi'ni daha etkili bir şekilde harekete geçmeye davet etti. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği'ni İsrail'i desteklememeye ve sivilleri öldürmeye teşvik etmemeye çağırdı.

Gazze'ye Yönelik Orantısız Güç Kullanımını Şiddetle Kınadı!

Yeniden Refah Partisi olarak, Kudüs, Filistin ve Mescid-i Aksa meselelerini birbirinden ayıramayacaklarını ifade eden Arslan, Filistin'de yaşayan masum sivillerin yaşam haklarını uluslararası hukuk çerçevesinde savunmaya devam edeceklerini söyledi. İşgalci İsrail güçlerinin Gazze'ye yönelik orantısız güç kullanımını şiddetle kınadıklarını dile getirdi.

Son olarak, Yeniden Refah Partisi olarak Gazze'deki masum Filistin halkını desteklemek için Konya'da bir miting düzenleyeceklerini açıklayan Arslan, bu mitinge siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, gençleri, kadınları ve herkesi katılmaya davet etti. Mitingin Türk ve Filistin bayrakları ile süsleneceğini belirtti ve İsrail'in masum sivilleri hedef almasına karşı seslerini yükseltmeye devam edeceklerini söyledi.

“Özgür Filistin İçin Meydanlarda Olacağız”

Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanlığı olarak, Özgür Filistin Mitingi ‘ne davetlerinin tüm kamuoyuna ulaştırıldığını ifade ederek, bu önemli etkinliğe destek çağrısında bulunarak şunları kaydetti: “Bizler, Yeniden Refah Partisi olarak, Özgür Filistin için meydanlarda olacağız. Merkez Yürütme Kurulumuzun almış olduğu karar doğrultusunda; 14 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 14.00’te, Konya ilimizin Hükümet Meydanı’nda, Özgür Filistin Mitingimizi gerçekleştireceğiz. 

Düzenleyeceğimiz mitingimizde sadece Türk Bayrakları ve Özgür Filistin Bayrakları bulunacaktır. Bütün siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, cemiyetleri, gençlerimizi, kadınlarımızı, herkesi Konya’da buluşmaya davet ediyoruz. Konya’dan, Filistin halkının sesi olmaya ve vicdani duruşumuzu ortaya koymaya davet ediyoruz. İsrail karşısında, masum sivillerin, kadınların, çocukların ve yaşlıların hukukunu korumaya, yaşam hakkını savunmaya davet ediyoruz. 

Özgür Filistin Mitingimiz ile Türkiye’nin kalbi Filistin’deki kardeşlerimiz için Konya’da atacaktır. Bizler de Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan ile birlikte Konya’da Hükümet Meydanı’nda olacağız. Yeniden Refah Partisi …Bingöl.. İl Başkanlığı olarak Özgür Filistin Mitingimize davetimizi, hiçbir ayrım ve siyasi parti farkı gözetmeksizin tüm kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.”

HABER: EYLEM ÖZEN
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!