Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2524.7
  • BIST
    10715.69
  • BTC
    66864.93$

Yılmaz’ın Van temasları


Yılmaz’ın Van temasları
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a, Van temasları kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde fahri doktora tevdi edildi. Filistin’de yaşanan drama da değinen Yılmaz, “Çatışmaların durması için temaslarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz” dedi

Van’da 2 gün süreyle bir dizi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Edremit ve Tuşba belediyelerinin toplu açılış törenlerine, İş Dünyası Buluşması Programı ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Programı’na katıldı. 
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 2023-2024 yılı açılış töreninde, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli tarafından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a fahri doktora ünvanı tevdi edildi. Yılmaz, Rektör Şevli'ye ve senato üyelerine teşekkür ederek yeni akademik yılın öğrencilere, akademik ve idari personele hayırlı olması temennisinde bulunarak “Her alanda olduğu gibi yükseköğretimde de nihai hedefimiz, bütün üniversitelerimizin üretkenlik, inovasyon ve sürdürülebilir ilerlemenin markalaşmış birer merkez haline gelmesidir” dedi. 


Akademik başarı kadar ahlaki ve insani değerleri içselleştirmek ve bu değerleri özümsemenin de önemli olduğunun altını çizen Yılmaz, “Dünyanın dört bir yanında çatışmaların yaşandığı, küresel adaletin olmadığı günümüz dünyasında bu değerler her türlü kıymetin üzerindedir” dedi.

"ÇATIŞMALARIN SONLANMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ"


İsrail ve Filistin gerilimine değinen Yılmaz, “İsrail ve Filistin bağlamında yaşanan insani dramın sonuçları ortada. Biz Türkiye olarak tek bir masumun burnunun kanamasını dahi istemeyiz. Camilerin ve sivil yerleşim yerlerinin bombalanması kabul edilemez. Gazze’de yaşayan toplumun izole edilmesi, en temel haklarından; sudan, gıdadan, elektrikten mahrum bırakılması uluslararası hukuka aykırıdır. Buna sessiz kalanları da ibretle takip ediyoruz. İkibuçuk milyonluk Gazze halkının göçe zorlanıyor olmasının da insan haklarında yeri yoktur. Milyonlarca sivil, kadınıyla çocuğuyla açlık tehlikesiyle karşı karşıyayken bölgeye insani yardımların kesilmesi sözün bittiği yerdir. Yardımların kesilmesi gibi adımlar, mevcut çatışmaların zaten mağdur ettiği sivillerin daha fazla acı çekmesine yol açacaktır. Orantısız saldırılar durumu daha da çıkmaza sürükleyecektir. Tarafların itidalle hareket ederek fevri adımlardan uzak durmaları önemli. Çatışmaların durmasını teminen temaslarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımız, yaptığı görüşmelerde bu ilkeli tutumumuzu ve itidal çağrımızı ifade ediyor. Türkiye olarak, tarafların talep etmesi halinde esir takası dâhil her türlü arabuluculuğa hazır olduğumuzu ifade ettik. 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan, coğrafi bütünlüğe sahip, bağımsız, egemen bir Filistin Devleti kurulmadan, bölgeye huzur gelmeyeceğine biliyoruz. Bu süreçte Filistinli mülteciler başta olmak üzere Filistin halkına yönelik yardımların devam etmesi kritik öneme sahip. Gazze halkının ihtiyaç duyacağı insani yardım malzemelerini; ilaçtan dayanıklı gıdaya, konserveden çocuk bezine kadar göndermeye başladık. Bazı ülkeler bölgede tansiyonu daha da yükseltecek agresif hamleler peşindeyken biz Türkiye olarak yine bize yakışanı yaptık. Çatışmaların ve acıların sonlandırılması için elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

EROL YILMAZ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!