DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Merkez Göltepesi Köyünde 23 yıldır konut bekleyen depremzedelerin sorunlarını gündeme getirdi.
Hülakü, mecliste düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi; “Bingöl Merkeze bağlı Çan (Göltepesi) Köyünde 2003 depreminden buyana devam eden çok büyük bir mağduriyet var. Çan Köyünde, 45 hane 2003 depreminden buyana hak sahipliği sorunu yaşıyor.
Deprem sonrasında hazırlanan listelerde bu yurttaşlarımızın isimleri hala yer almıyor. İtirazlar yapılmasına, mahkemelerde yurttaşların lehine karar verilmesine rağmen hak sahipliği sorunu çözüme kavuşturulamıyor.
6 Şubat depreminden sonra yeniden dilekçeler veriliyor, köye görevliler geliyor, yaklaşık 37 konut için hak sahipliği süreci başlatılıyor, sonrasında da bu süreç iptal ediliyor. Bu inanların büyük bir bölümü hala kerpiç evlerde yaşıyor.
Deprem mağduriyeti yaşayan yurttaşlarımız yıllardır kendi imkanlarıyla haklarını aramaya çalışıyor.
Son başvuruların ardından 12 kişiye hak sahipliği verildiği, 32 kişinin başvurularının çeşitli gerekçelerle reddedildiği tarafımıza iletildi. 23 yıldır aynı insanların aynı hakkı aramak zorunda bırakılması, kamu yönetimi açısından ciddi bir sorundur.
Bir yurttaşın hak sahipliği dosyası, yıllar boyunca farklı listeler, farklı idari işlemler ve farklı gerekçeler arasında sürüklenemez. Mahkeme kararlarının gereği yerine getirilmeli, geçmişten bugüne bütün işlemler tekrar incelenmelidir.”
Haber Merkezi




