Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2521.0
  • BIST
    10739.57
  • BTC
    68734.96$

ENGELLİLERE ENGEL BİZİZ!

10 Mayıs 2024, Cuma 11:13

Evet bu hafta Türkiye'nin tüm illerinde 'Engelliler Haftası' etkinlikleri var ve bizler adeta bir yarış halinde bu haftanın etkinliklerine harıl harıl hazırlamakla meşgulken; farkındalık yaratmayı hafta boyunca çalışıyoruz da, ya ondan sonra...!?

Engelliler halk otobüsüne binebiliyorlar mı? Arabalarımızı kaldırım engelli rampasının tam önüne park ettiğimizi fark edebiliyor muyuz? Okul merdivenlerinden inip, çıkamayan minik öğrencilerimiz için ne gibi önlem aldığımızı söyleyebilen kaç kişi var? Karşıdan karşıya geçmekte olan engelliler ne gibi destek oluyoruz?...v.s.

Biz bunları düşüne duralım, bu hafta 'Engelliler Haftası'...

Engellilere asıl engel biziz de bunu farkında olma haftası olmalı bu haftanın adı...

Ne oldum değil, ne olacağım demeliyiz...! Bu hafta engelliler haftası. Ve ben de ayağım kırıldığından dolayı 2 koltuk değneği ile engelliler sınıfına dahildim yıllar önce... Önceden de onların çektikleri sıkıntıya her zaman ortak olmuştum ve dile getirmiştim ama kendim o psikolojiyi yaşamamıştım. Onun için her zaman dediğim gibi her an bizler de engelli adayıyız... Her koşulda engellilere el uzatıp, onlara engel olmayalım lütfen! Onlara acıyan gözlerle bakmadan; Haklarını 365 gün savunalım. Onların yanında olmak bir insanlık görevidir. Bu görevi layıkıyla sadece o hafta boyunca değil, her gün, her an yapalım...

Hepinize en derin sevgi ve saygılarımla...

Semiramis Karaarslan

Yorum Yazın